Blogit
Lunni leipoo

Herkkulakossa

Nyt vähän nolottaa myöntää, että olen pakottanut itseni reilun viikon herkkulakkoon. Monille ihmisille viikko on täysin normaali aika olla ilman herkkuja, mutta minulle tämä viides herkuton päivä aiheuttaa varsinaista hampaidenkiristelyä ja tutinaa. Varsinkin päiväkahvien aikaan ja iltaa kohden mieli alkaa tehdä leivonnaisia, karkkia ja Ben&Jerry’siä. Myöskään kukaan tuttavani ei ole säästynyt kuulemasta tästä hirvittävästä koitoksestani. Olen yrittänyt lääkitä itseäni terveellisillä välipaloilla: hedelmillä, chia-vanukkailla, pähkinöillä, rahkalla ja marjoilla… 

Miksi herkkulakossa? Konkreettisin syy on se, että minun pitää lauantaina mahtua valmistujaismekkooni, joka menee vain nipin napin päälleni. Lisäksi huomaan, että herkuttelu on hiipinyt jokapäiväiseen arkeeni huomaamattani. Olen pienestä asti ollut todella kova sokerihiiri ja herkkujen ystävä mutta olen pyrkinyt leivontaharrastuksesta huolimatta pitämään herkuttelun lähinnä viikonlopuissa. Nyt lisääntyneen vapaa-ajan, kasvaneen leivontainspiraation ja blogin kautta saatavien karkkilähetysten ansiosta syön herkkuja helposti joka päivä ja olen suoraan sanottuna sokerikoukussa.

Lauantaina omissa valmistujaisissani aion tietysti herkutella, mutta ei varmasti tekisi huonoa koittaa pitää arkipäivät valmistujaisten jälkeen vielä hetken täysin herkuttomina, kunnes löydän taas sen hyvän tasapainon sokerin kanssa. Minulle ihanteellisinta on se, että syön koko ajan terveellistä kotiruokaa mutta herkuttelen ilman huonoa omaatuntoa viikonloppuisin. Ehdottomuus ei toimi minulla pidemmän päällä: viikolla voin ostaa satunnaisesti vaikka palan kakkua kavereiden kanssa kahvitellessa. Pointti on kuitenkin siinä, ettei jokaisella kahvihetkellä ei tarvitse saada palaa/riviä/levyllistä suklaata!

Minkälainen suhde teillä muilla sokerihiirillä on herkutteluun? Oletteko täysin koukussa vai oletteko saavuttaneet täydellisen tasapainon sokerin kanssa?

Kommentit (22)

  1. annamaria

    Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan varsinkin näin kesän kynnyksellä… Tuo oikean ruoan syöminen on tosi hyvä vinkki, itse kulutan niin paljon että väkisinkin välillä tulee syötyä liian vähän kulutukseen nähden ja herkuttelu astuu silloin kuvioihin.

    Voi kiitos paljon! 🙂

  2. annamaria

    Minäkään en kannata täyttä ehdottomuutta missään asiassa! Herkkujen kanssa minulla on vaan vähän hakemista, kun välillä saattaa mennä huomaamatta esim. keksipaketti kertaheitolla. 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *