Blogit
Lunni leipoo

Helpoin jälkkäri: lemon curd -maljat

Minulle oli jäänyt jääkaappiin jonkin verran itse tehtyä lemon curdia pääsiäisen leivonnoista, eikä niin suurta herkkua tietenkään raaski heittää pois eikä ehkä ihan pelkiltäänkään syödä… Lemon curd kyllä on pelkiltäänkin uskomattoman herkullista, joten sen lisäksi ei tarvitse paljoakaan kikkailla hyvän ja helpon jälkkärin eteen. Kaapin aineksista syntyi maailman helpoin mutta todella toimiva jälkiruoka, kun lemon curdin kylkeen (mittasuhteet saavat olla näin, jos minulta kysytään) lisättiin mascarponea, keksinmuruja ja pinnalle raikasta sitruunan kuorta.

Tällainen jälkiruokamaljassa rennosti tarjoiltava jälkkäri sopii hieman raskaammankin aterian päätteeksi ainakin paremmin kuin tuhti täytekakku, vaikka mascarponen ansiosta nämä lemon curd -maljat eivät ole kevyintä mahdollista syötävää. Digestive-keksien sijasta myös savoiardi-keksit olisivat käyneet tähän hyvin, ja jos mascarponesta haluaa hieman kuohkeampaa, sen sekaan voi vatkata desin kuohukermaa. Tämä jälkkäri syntyi nyt kuitenkin niin hutaisten, ettei edes kermavaahtoa viitsinyt vaahdottaa.

Käy täältä kurkkaamassa ohje itse tehtyyn lemon curdiin!

Lemon curd -maljat

Ainekset

250 g
mascarponejuustoa
1 dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
3 kpl
Digestive-keksejä
0
sitruunan kuorta raastettuna
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoita mascarpone sileäksi tomusokerin kanssa. Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneessa tai rouheammiksi pakastepussia ja kaulinta apua käyttäen. 

Kokoa jälkiruoat sopivan kokoisiin juomalaseihin tai pieniin jälkiruokamaljoihin kerroksittain: aloita lemon curdista, lisää sitten mascarponea ja viimeiseksi keksinmuruja. Toista kunnes ainekset loppuvat, viimeistele sitruunan kuorella.

Kommentit (2)

  1. Anne P.

    Onpa kaunis jälkiruoka 🙂 meilläkin jäi lemon curdia yli kun viimeksi innostuin jälkiruokahommista ja sitä sai kyllä syödä vähän kaikilla tavoin että saatiin varastot hupenemaan. Ihana herkku!

  2. annamaria

    Voi kiitos! Sinullahan oli ennen pääsiäistä ihana samantapainen lemon curd -jälkkäri, joka tosin on tästä hieman fiinimpi versio. : )

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *