Lunni leipoo
Lunni leipoo

Hauska Kit Kat -kakku

En enää tiedä, mistä idea Kit Kateilla koristeltuun kakkuun tuli alun perin, mutta kun aloin googlailla ohjeita, tajusin että kyseessä on joku ihan vakiintunut juttu. Monissa ohjeissa kakku on koristeltu reunoille pystyyn laitetuilla Kit Kateilla, ja keskellä on Smartieseja. Halusin tehdä ehkä vähän aikuismaisemman ja kesäisemmän version kakusta ja korvasin Smartiesit tuoreilla mansikoilla, joita laitoin kakun sisällekin. 

Kit Kat -kakku on täydellinen juhla- tai synttärikakku: se on hauska ja näyttävä mutta tosi helppo valmistaa. Käytin vain yksinkertaista Linda Lomelinon suklaakakkupohjaa, täytin kakun kaakaokermavaahdolla, Kit Kateilla ja mansikoilla ja kuorrutin sen samalla kaakaokermavaahdolla. Kit Katit tarttuvat hyvin kuorrutteeseen ja kakku pysyy hyvin kuosissa. (Ellei sitten tiputa sitä kädestä kaupungilla kun yrittää toisella kädellä avata sateenvarjoa…)

Suomesta Kit Kateja saa vähän rajallisesti, mutta löysin kätevän pussillisen miniversioita Lidlistä. Yhdessä pussillisessa on 20 minipakkausta Kit Kateja eli yhteensä 40 kpl, joka on juuri sopiva määrä tällaisen 15-senttisen kakun tekemiseen.

Kit Kat -kakku

Ainekset

Pohja
35 g
voita
2 1/4 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
kaakaojauhetta
3/4 tl
leivinjauhetta
3/4 tl
ruokasoodaa
1 1/2 dl
sokeria
1,15 dl
maitoa (1 dl + 1 rkl)
1 kpl
munaa
3/4 dl
kuumaa vettä (tai kahvia)
Täyte
4 dl
kuohukermaa
2 rkl
kaakaojauhetta
2 rkl
sokeria
6 kpl
Kit Kateja (minikokoisia)
1 dl
mansikoita
Lisäksi
30 kpl
Kit Kateja (minikokoisia)
1 dl
manskoita
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmistele 15-senttinen kakkuvuoka – voitele ja jauhota tai käytä leivinpaperia vuoraamiseen.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sulata kakkupohjan voi, anna jäähtyä. Siivilöi kulhoon vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää sokeri, voisula, maito, muna ja kuuma vesi tai kahvi samalla vatkaten (sähkövatkaimella). Vatkaa kunnes taikina on sileää.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 30-40 minuutin ajan, kunnes kakku on pinnalta kiinteä. Voit testata kypsyyttä myös puutikulla.

Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa, poista sen jälkeen vuoasta ritilälle jäähtymään.

Vatkaa kermavaahtoa vähän aikaa, lisää kaakaojauhetta vähän kerrallaan joukkoon ja vatkaa kunnes kermavaahto on jämäkkää. Lisää sokeri. 

Poista kakkupohjasta uunissa mahdollisesti noussut kupera pinta. Leikkaa kakkupohja kahtia ja levitä alimmaisen pohjan päälle reilusti kermavaahtoa. Ripottele pinnalle rouhittu Kit Kat ja pilkotut mansikat. 

Käytä loppu kermavaahto kakun reunojen ja pinnan kuorruttamiseen. Asettele kakun reunalle Kit Kateja pystyyn, koristele pinta puolitetuilla mansikoilla.

Kommentit (11)

  1. Tiina K

    Ihana pikkukakku! Hankin vähän aikaa sitten pienen irtopohjavuoan, tästä inspiroituneena voisinkin tekaista siihen tän suklaisen herkun… Kuolasin niille sun valmistujaiskakuillekin, ne näytti kans niiiin houkuttelevilta! Terkkuja Tampereelle 🙂

    1. Tiina/Levoton tyttö

      Ihana kakku! Olen nähnyt tällaisen KitKat-kakun toteutettuna vain sellaisena possujen muta-allas -versiona. Mutta täytyy sanoa, että tällainenkin toteutus on aivan ihana, täytyykin kokeilla tällaista itsekin.

      Vastaa

      Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *