Blogit
Lunni leipoo

Haaveena oma yritys

Leivonta on aina ollut minulle rakas harrastus, mutten missään vaiheessa urasuunnitelmia tehdessäni miettinyt kondiittorin tai kokin uraa. Ehkä valinta olisi ollut aivan liian ilmeinen, ja toisaalta akateemisempi ura on aina kiinnostanut tällasta kirjahiirtä. En ole myöskään koskaan pitänyt itseäni kauhean yrittäjähenkisenä ihmisenä, koska tykkään pitää vapaa- ja työajan erillään toisistaan.

Olen leipätyöltäni opettaja, ja kesäisin meillä opeihmisillä on aikaa kehittää itseämme (joko ammatillisesti tai muuten). Blogin pitäminen on mitä parasta kesätyötä minulle, mutta jo viime kesänä mieleeni heräsi ajatus jonkinlaisen kakkubisneksen pyörittämisestä. 

Koen että blogin kirjoittelu on palkitsevaa myös ilman mitään rahallista palkkiota, mutta kun on muutakin kuin oma lehmä ohjassa, haluaa kehittyä ja keksiä koko ajan jotakin uutta. Rakastan leipomista vain itselleni, mutta olisi tosi innostavaa päästä toteuttamaan muiden toiveita ja tekemään leivonnaisia muutakin kuin vain oman lähipiirin kahvipöytiin. 

Intoiluni on vielä aivan ideointiasteella: perustaisinko toiminimen ja leipoisin tilauksesta? Koittaisinko perustaa jonkin pop up -kahvilan? Tai vaikka ulkoilmakahvilan kesäksi? Olen ymmärtänyt että pienimuotoisen yrityksen perustaminen ei vaadi suurta alkutyötä, ja haluaisinkin nyt kuulla muilta leipuriyrittäjiltä, minkälaista toimintaa harjoitatte ja mitä vinkkejä/kokemuksia haluaisitte jakaa. Ai että kun pelkästä ajatuksestakin alkaa sormet syyhytä!

Kommentit (8)

  1. annamaria

    Voi kiitos ihanasta kommentista ja kivaa kevättä sinnekin! <3

  2. Painted By Cakes – Emma Iivanainen

    Kannattaa ehdottomasti lähteä kokeilemaan! 🙂 Mullakin on elintarvikeluvat kotikeittiössä, joten ei muuta kun ota yhteyttä Pirkanmaan elintarvikeviranomaiseen, niin pääset lupa-asioiden kanssa eteenpäin 🙂

  3. sari kalliomäki

    Pop up -kahvila on must. Tänä kesänä taas uudelleen. Ei ole mikään ihan pikku juttu järjestää kuukaudeksi, mutta turkasen kivaa. Kuluja on melkoisesti, vuokrat, sähkö, vesi, kylmälaitteet, kahvikoneet, astiat, kalusteet, kylmäkaapit (vuokra), omavalvontasuunnitelman kustannukset ym. Tosiaan hygieniapassin suorittaminen on vielä helppo juttu. Sen sijaan omavalvontasuunnitelma tuli tehtyä aikas moneen kertaan, sillä siivouskaapissakin pitää olla selvitetty ilmastointi, tarpeeksi välineiden kuivatustilaa, allas ja viemäröintiasioita ym. aika tarkkaa siis. Töitä saa tehdä 24/7. Mutta todella piristävää, kivaa ja aika uskomatonta tavata ihmisiä, jotka ovat tosi tyytyväisiä ja käyvät useaan kertaan herkuttelemassa <3. Jos tilanne olisi toinen, olisin varmaan pikku cafeteriatäti. Ehkä sitten seuraavassa elämässä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *