Blogit
Lunni leipoo

Gluteeniton banaani-maapähkinävoileipä

Koulun retkipäivästä jäi yli älytön määrä banaaneja, jotka alkoivat lupaavasti täyttyä mustista pilkuista. Hieman ylikypsät banaanit eivät ole sellaisinaan nautittuna suuri makuelämys, mutta mustapilkkuiset banaanit ovat leipurin unelma. Banaanien sokeripitoisuus lisääntyy niiden kypsyessä, joten mitä mustempi kuori, sitä makeampaa banaani on.

Sain kaksi ihanan pilkullista banaania käytettyä kätevästi tällaiseen terveellisempään ja samalla gluteenittomaan banaanileipään (banana bread, oikeasti kakku vaikka leiväksi kömpelösti kutsutaankin). Tämä maapähkinävoi-banaanileipä muistuttaa maultaan hieman kuivakakun ja aamupuuron yhdistelmää, mutta ravintoarvoiltaan banaanileipä on lähempänä jälkimmäistä. Maanantaiaamuna kello 05:30 nautiskelin tätä junassa, koska aamupuuro jäi aikaisen herätyksen vuoksi välistä.

Jos tykkää makeammasta banaanileivästä, kannattaa lisätä taikinaan vielä vähän hunajaa. Tee näin varsinkin, jos banaanisi eivät ole ylikypsiä!

Gluteeniton banaani-maapähkinävoileipä

Ainekset

2 kpl
ylikypsää banaania
1 kpl
munaa
2 rkl
öljyä
1/2 dl
maapähkinävoita
1/2 dl
kookossokeria
2 rkl
hunajaa (valinnainen)
2 dl
mantelijauhetta
2 dl
kaurajauhoja
2 dl
kaurahiutaleita
2 tl
leivinjauhetta
0
kanelia
0
jauhettua muskottipähkinää
Muut ainesosat

Tee näin:

Voitele leipävuoka kevyesti öljyllä, laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Vedä kypsät banaanit, kananmuna, öljy, maapähkinävoi, sokeri ja halutessasi hunaja sileäksi tehosekoittimessa.

Toisessa kulhossa yhdistä mantelijauhe, kaurajauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja mausteet.

Yhdistä kuivat aineet märkiin, sekoita nopeasti yhteen.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. 40 minuutin ajan tai kunnes kakku on saanut väriä ja keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.

Anna kakun hieman jäähyä ennen kuin leikkaat sen. Tarjoile viipaleet maapähkinävoin tai marmeladin kanssa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *