Lunni leipoo
Lunni leipoo

Geisha-kakku ystävänpäiväksi

Ihanaa, kun kaikki kevään herkkujuhlat ovat vasta edessä: Runebergin päivä, laskiainen ja tietenkin ystävänpäivä. Ensimmäisenä minulla olisi tarjota teille ystävänpäiväkakkuohje, ja tiistaina voin palata asiaan Runebergin torttujen merkeissä.

Kukapa ei tykkäisi Ikeasta ja pakastehyllystä löytyvästä Daim-kakusta, jonka pohjat ovat mantelikakkua ja välissä on vaniljakreemiä? Pinnalla Daim-kakussa on nimensä mukaisesti rouskuvaa Daim-suklaata (joka on toki aivan ihanaa), mutta halusin tehdä kakusta hieman erilaisen version.

Geisha on kenties lempparini suklaapatukoista, ja tein Daim-kakusta Geisha-version. Löysin Daim-kakun pohjan ja täytteen ohjeen Suklaapossun blogista, tosin lisäsin pohjaan hieman rouskuvuutta mantelirouheella. Kakusta tuli aivan ihastuttaja, ja pienillä sydänströsseleillä kakku on mitä somin tarjottava ystävälle tai muulle tärkeälle ihmiselle – vaikka ystävänpäivänä.

Uusin lempparini on Fazerin Dumle-suklaa… miltähän maistuisi tämä kakku Dumle-versiona? Haastan jonkun innokkaan kokeilemaan!

Geisha-kakku

Ainekset
( 10 Annosta )

Pohja
2 kpl
munaa
2 dl
ruokokidesokeria
50 g
voita (sulatettuna)
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhoja (50 g)
1 1/2 tl
leivinjauhetta
3/4 dl
maitoa
Vuoan jauhottamiseen
voita
vehnäjauhoja
Täyte
2 1/2 dl
maitoa
1 1/4 dl
vaniljakreemijauhetta
1/4 tl
vaniljatankoa (myllystä)
50 g
Geisha-suklaata
Kuorrutus
250 g
Geisha-suklaata
3/4 dl
kuohukermaa
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Valmistele n. 22-senttinen irtopohjavuoka asettamalla pohjalle leivinpaperi. Voitele pohja ja reunat voilla, jauhota venhäjauhoilla.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Kaada joukkoon hieman jäähtynyt voisula.

Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele ne vaahdon joukkoon vuorotellen maidon kanssa.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia kunnes kakku on keskeltäkin kiinteä.

Anna jäähtyä hetken vuoassa ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.

Valmista täyte sekoittamalla keskenään kylmä maito ja vaniljakreemijauhe. Rouhi Geisha paloiksi ja sekoita joukkoon.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja keskeltä kahtia.

Levitä täyte pohjan päälle, aseta päälle toinen pohja.

Sulata kerma ja 200 g Geishasta (rouhittuna) mikrossa. Levitä suklaasula kakun päälle ja reunoille palettiveitsellä. Viimeistele kakku rouhimalla pinnalle loput 50 g Geishasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *