Blogit
Lunni leipoo

Ferrero Rocher -kakku

Tänään kahviteltiin isäni syntymäpäivien kunniaksi, ja perinteisesti teen aina jonkin suklaisen kakun isälleni, joka on suklaajälkkäreiden ystävä (niinkuin varmaan moni meistä). Älkää ymmärtäkö väärin: minäkin rakastan hyvää suklaakakkua, mutta maailman parhainkaan suklaakakku ei voisi koskaan olla lempileivonnaiseni. Kaikki sitruunaiset leivokset ja juustokakut ovat aina väkisinkin enemmän minun mieleeni, mutta tiedän että teitä suklaan ystäviä on paljon!

Olen tehnyt isälle naurettavan montaa erilaista suklaakakkua, ja välillä pitää oikein urakalla miettiä, mitä seuraavaksi tekisin. En tykkää nimittäin usein leipoa samaa kakkua montaa kertaa, koska aina kun tulee mahdollisuus kokeilla jotakin uutta, mielenkiintoista ohjetta, on pakko tarttua tilaisuuteen. Tämän kakun ohjeen löysin Foodgawkerista, täältä, ja kuvat nähtyäni tiesin että haluan ehdottomasti tehdä tätä kakkua seuraavaksi. Kakku saa Ferrero Rocher -konvehtien tapaan makunsa suklaasta ja hasselpähkinästä, ja välissä on vielä muhkea kerros suklaatahnaa. Täyte muistuttaa rakenteeltaan ja maultaan mielestäni hieman Kingis-jäätelöiden suklaasydäntä!

Kakku oli maultaan oikein mainio, mutta ulkonäöllisesti ei aivan sellainen kuin alkuperäinen… Taas sai kantapään kautta oppia (tai muistaa n. miljoonannen kerran), ettei leivonnassa kannata oikaista tai soveltaa. Kakkupohja olisi pitänyt paistaa kahdessa 20-senttisessä vuoassa, mutta minulla on ärsyttävästi vain 20-senttinen ja 22-senttinen kakkuvuoka, enkä halunnut kahtaa erikokoista kakkupohjaa. Paistoin kakun siis yhdessä vuoassa riskillä, ja kakun keskusta vajosi paistamisen jälkeen hieman uhkaavasti. Kakun halkaiseminen oli vähintäänkin haastavaa vajonneen keskustan kanssa, mutta pieniä haavereita lukuun ottamatta sain kakun pysymään melko ehjänä. Oli pakko viimeistellä kakku vielä noilla jumalaisen hyvillä Ferrero Rochereilla!

Ferrero Rocher -kakku

Ainekset

Pohja
100 g
voita (huoneenlämpöisenä)
220 g
fariinisokeria (n. 2,4 dl)
100 g
tummaa suklaata
1 1/2 dl
vettä
3 kpl
munaa (huoneenlämpöisinä)
140 g
vehnäjauhoja (n. 2,4 dl)
25 g
kaakaojauhetta (n. 1/2 dl)
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
ruokasoodaa
50 g
hasselpähkinää (rouhittuna)
Täyte
55 g
voita
3/4 dl
maitoa
150 g
maitosuklaata
50 g
valkosuklaata
2 rkl
kaakaojauhetta
80 g
tomusokeria (n. 1,2 dl)
10 kpl
Ferrero Rocher -konvehteja
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensin kakkupohjat. Vuoraa kaksi 20-senttistä kakkuvuokaa leivinpaperilla ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Pilko suklaa kulhoon, kuumenna vesi kiehuvaksi. Kaada kiehuva vesi suklaan päälle ja anna seistä minuutin ajan, sekoita sitten tasaiseksi ja anna hieman jäähtyä.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi (n. 3 minuutin ajan). Lisää sitten huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan joukkoon samalla vatkaten, kunnes vaahto on kuohkeaa.

Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja jäähtynyttä suklaata. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se sitten kahteen vuokaan tasaisesti. 

Paista kakkupohjia uunin keskitasolla n. 30 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa. Anna pohjien jäähtyä ensin vuoissa, poista ne sitten ritilälle jäähtymään täysin.

Valmista täyte sulattamalla voi ja maito kattilassa miedolla lämmöllä, lisää pilkottu suklaa kun voi ja maito ovat sulaneet ja alkavat melkein poreilla. Anna suklaan seistä hetken ja sekoita sitten sileäksi. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja sekoita vispilällä sileäksi. Lisää lopuksi tomusokeri joukkoon vispilällä samalla sekoittaen, kunnes täyte sakenee. Ota pois levyltä ja anna hieman jäähtyä.

Kokoa kakku irtopohjavuoan sisään kaatamalla täyte toisen pohjan päälle ja nostamalla päälle toinen kakkupohja. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa parin tunnin ajan ennen tarjoilua. 

Ennen tarjoilua koristele kakku kaakaojauheella ja Ferrero Rocher -konvehdeilla. Kakku kannattaa ottaa ajoissa huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

Kommentit (6)

  1. annamaria

    Mona: Hihii, niin hauska kuulla että siellä ollaan syöty meidän iskän synttärikakkua, näin kärjistetysti sanottuna. 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *