Blogit
Lunni leipoo

Cookies and cream -kuorrute kuppikakuille

Olen makumieltymyksiltäni hieman ristiriitainen tyyppi. Toisaalta tykkään hienostuneista, puhtaista ja luonnollisista mauista, ja tällaiselle tuulelle sattuessani valitsen kahvilassa esimerkiksi Earl Grey -teen ja skonssin. Jäätelökioskilla tällaisella tuulella valitsisin luultavasti vaniljajäätelön (tiedän, boring) tai pistaasijäätelön. Minussa on kuitenkin toinen puoli, joka heittäytyy villiksi strösseleiden kanssa, pursottaa viiden sentin kerroksen kermavaahtoa tahmean mutakakun päälle ja tunkee kolmea erilaista suklaata keksitaikinaan.

Kun olen tällaisessa jenkki-strösseli-tuplasuklaa-kermavaahto-olotilassa, hullaannun kaikesta, missä lukee cookies and cream. Cookies and cream -jäätelöä saa ainakin Minetti-jäätelökioskilta, ja kuinkahan monta palloa kyseistä jäätelömakua tuli viime kesänä syötyä? Pitkään haaveena on ollut tehdä myös cookies and cream -juustokakkua, kuinka ihanan överiä! Nyt tällä kertaa kuitenkin halusin tehdä söpöjä vaniljaisia kuppikakkuja, joiden päällä on reilu kerros cookies and cream -makuista tuorejuustokuorrutetta ja kirsikkana (tai keksinä) kakun päällä Domino-keksi. Tyylikästä? Ei sinne päinkään, mutta juuri täydellistä jälkimmäisenä kuvailemaani olotilaan.

Tuorejuustokuorrutteen kanssa on muuten aina hieman säätämistä, kun pursotettavan koostumuksen saavuttamiseksi pitää laittaa aika paljon tomusokeria, jota muuten ei välttämättä tarvitsisi niin paljoa. Voi-tomusokerikuorrute (buttercream) on paljon jämäkämpää kuin tuorejuustokuorrute, mutta pidän jälkimmäisen mausta huomattavasti enemmän. Nyt kun kuorrutteen sekaan tuli murskattua Domino-keksiä, rakennekin muuttui hieman jämäkämmäksi ja pursotusystävällisemmäksi.

Vaniljakuppikakut cookies and cream -kuorrutteella

Ainekset

Taikina
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
125 g
voita
1 kpl
vaniljatankoa
1 1/2 dl
sokeria
2 kpl
munaa
1 1/4 dl
maitoa
Kuorrutus
5 kpl
Dominokeksejä
200 g
tuorejuustoa
50 g
voita
4 dl
tomusokeria
Lisäksi
6 kpl
Dominokeksejä (puoliksi leikattuina)
Muut ainesosat

Tee näin:

Tee ensin leivokset.

Ota ajoissa huoneenlämpöön voi, munat ja maito.

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja laita 12-koloiseen muffinivuokaan paperiset, suurehkot vuoat.

Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Vatkaa toisessa kulhossa voi ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon halkaistun vaniljatangon siemenet.

Riko munat kulhoon, lisää maito ja vatkaa munien rakenne sekaisin.

Lisää jauhoja ja muna-maitoseosta vaahtoon vuorotellen kolmessa erässä samalla vatkaten. 

Jaa taikina 12-koloiseen muffinivuokaan, täytä kolot vain vähän yli puolilleen.

Paista uunissa 10–15 minuutin ajan tai kunnes leivokset ovat kauniin kullanruskeita. Anna jäähtyä ensin hetki muffinivuoassa ja sitten täysin ritilällä.

Valmista seuraavaksi cookies and cream -kuorrute. Jauha Dominot monitoimikoneessaa hienoksi jauheeksi. Voit laittaa keksit myös pakastepussiin ja murskata keksit kaulimen avulla.

Vaahdota lähes jääkaappikylmä tuorejuusto ja voi kulhossa kuohkeaksi, noin muutaman minuutin ajan. Siivilöi sitten tomusokeri vähän kerrallaan joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa parin minuutin ajan tai kunnes kuorrute on kuohkeaa ja vaaleaa. Viimeisenä sekoita keksijauhe joukkoon. 

Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa hieman jämäkämmäksi n. 30 minuutin ajan. Pursota se sitten joko suurta tähtityllaa tai suljettua tähityllaa (esim. Wiltonin 2D) käyttäen. Viimeistele leivokset puolitetuilla Domino-kekseillä.

Kommentit (16)

  1. annamaria

    Sweety: Kylläpäs ilahduttaa kuulla, että joku on oikeasti innostunut siellä leipomaan! : ) Ihanaa jos maistuivat.
    Pursottamisesta on itseasiassa tällä hetkellä tekeillä juttua blogiin, mutta voin jo sinulle vastata, että käytän monesti kertakäyttöpusseja (jotka tosin yleensä pesen ja käytän uudelleen, heh), ja Wiltonin pursotinteriä olen tykännyt myöskin käyttää. Ne eivät ehkä muodoltaan sovi parhaiten kertakäyttöpusseihin vaan vaatisivat ehkä sovittimen. Minulla on myös muita teräksisiä pursotinteriä, kuten Städter-merkkisiä. Niitä suosittelen siis myös!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *