Lunni leipoo
Lunni leipoo

Britakakkua raparperilla ja valkosuklaalla

Kuinka monta reseptiä voikaan keksiä raparperista? Lempparini raparperipaistoksen (+jätskin) lisäksi raparperista voi tehdä vaikka mitä – raparperimoussea, juustokakkua tai pelkkää raparperihilloa joka sopii puuroon ja jogurttiin.

Yksi suosikkileivonnaisistani on britakakku, jonka minulle tutuin versio on höystetty kiivillä. Britakakku on makea, marenkinen kerroskakku jonka sisällän on tyypillisesti kermavaahtoa ja marjoja tai hedelmiä. Makean britan väliin sopii paremmin kuin mainiosti kirpeä raparperihilloke, ja lisämakeutta saa halutessaan vielä valkosuklaasta. Täydellinen makupari on syntynyt!

Britakakku on melko helppo valmistaa yhdellä uuninpellillä, kunhan muistaa vaan vaahdottaa valkuaisvaahdon kunnolla ja käsitellä valmista pohjaa varoen. Kakun koristelussa saa olla rennot otteet!

Raparperi-valkosuklaabrita

Ainekset
( 15 Annosta )

Pohja
125 g
voita
1 dl
sokeria
2 kpl
kananmunan keltuaista
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa
Marenki
2 kpl
kananmunan valkuaista
1 3/4 dl
sokeria
1 dl
mantelirouhetta
Raparperisose
250 g
raparperia pilkottuna
1 dl
sokeria
2 rkl
vettä
Lisäksi
2 dl
kuohukermaa
50 g
valkosuklaata rouheena tai hippuina
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Valmista ensin raparperisose. Pilko raparperit ja laita ne kattilaan, mittaa joukkoon vesi ja sokeri.

Anna kiehua n. 10 minuuttia tai kunnes raparperi on pehmeää. Anna jäähtyä.

Ota voi, munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään, lisää keltuaiset.

Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita vaahdon joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos sekä maito vuorotellen.

Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman tasaisesti.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vähitellen sokeri samalla vatkaten. Levitä marenkiseos uunipellille taikinan päälle. Ripottele mantelirouhetta pintaan ja paista n. 20 min.

Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kahteen samankokoiseen osaan, käsittele pohjaa varoen.

Vaahdota kerma, levitä toisen taikinapuolen päälle. Lusikoi kerman päälle raparperisosetta ja ripottele pinnalle valkosuklaahippuja tai rouhetta.

Nosta toinen levy päälle, koristele jäljelle jääneellä raparperisoseella ja valkosuklaalla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *