Blogit
Lunni leipoo

Blinipannukakku uudeksivuodeksi

Uusivuosi odottelee nurkan takana, ja varsinkin täällä Rukalla väkeä vilisee hurjasti. Omat uudenvuodensuunnitelmat ovat vielä auki, mutta illan tarjottava on ainakin selvä: blinipannukakku! Maistoin tätä ihanaa herkkua tutun ylppäreissä kuukausi sitten, ja siitä asti olen halunnut tehdä blinipannaria itse. Ohje löytyi helposti googlettamalla täältä.

Blinit ovat toki ihana tarjottava, mutta isommalle porukalle blinipannukakku on tosi kätevä vaihtoehto. Tattarijauhoista tehty pehmeä blinipohja paistetaan uunissa, ja pohjan päälle lisätään reilusti täytteitä. Mädillä (käytimme Rukalla ollessamme tietty Kuusamosta pyydettyä muikunmätiä) ja katkaravuilla viimeistelty blinipannukakku on vieläpä todella näyttävä juhlapöydässä.

Blinipannukakku

Ainekset

Pannukakku
7 dl
kevytmaitoa
200 g
kermaviiliä
25 g
tuorehiivaa
2 dl
tattarijauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
suolaa
3 kpl
munaa
25 g
voita sulatettuna
Sitruunasmetana
240 g
smetanaa
1 kpl
sitruunan raastettu kuori
1 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
mustapippuria myllystä
1/2 tl
suolaa
0
tilliä (puoli ruukullista)
Lisäksi
300 g
katkarapuja
1 kpl
punasipuli
100 g
muikunmätiä
0
hienonnettua tilliä
0
sitruunan raastettua kuorta
Muut ainesosat

Tee näin:

Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi mikrossa, murenna hiiva joukkoon. Sekoita vispilällä.

Siivilöi tattarijauhot ja vehnäjauhot nesteeseen, lisää suola.

Anna taikinan tekeytyä leivinliinalla peitettynä vedottomassa paikassa noin tunnin verran, kunnes taikina kuplii.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista sitruunasmetana. Sekoita smetanaan sitruunan raastettu kuori ja mehu, hienonna joukkoon tilli.

Sekoita pannaritaikinaan kananmunat ja sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperoituun reunalliseen uunipeltiin ja paista 25–30 minuuttia uunin keskitasossa, kunnes pannukakku on kullanruskea.

Kun pannari on paistunut, anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kuori ja viipaloi punasipuli. Valuta jokiravunpyrstöt. Levitä sitruunasmetana pannarin päälle. Ripottele pinnalle vielä ravut, mäti, punasipuli, tilliä ja sitruunankuorisuikaleita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *