Blogit
Lunni leipoo

Banoffeen uusi tuleminen

Kaupallinen yhteistyö: Arla

Banoffee on vähintäänkin klassikkoherkku, joka tarjoillaan yleensä piirakan muodossa. Näin joulun alla ja Arlan Luomu Täysmaidon kanssa luodun kampanjan seurauksena puin banoffeen uusiin vaatteisiin: banoffee-vanukkaaksi! Banoffee-vanukkaassa maistuvat rouheat piparinmurut ja tuttu banaanin sekä kinuski yhdistelmä. Pääraaka-aineena banoffee-vanukkaassa on Arla Luomu Täysmaidosta keitetty tuhti vaniljavanukas. 

Vaniljakastiketta ja vaniljavanukasta keittäessä täytyy luottaa laatuun ja makuun – en lähtisi itse keittelemään vanukasta esimerkiksi mauttomammasta rasvattomasta maidosta. Homogenoimaton, mahdollisimman luonnonmukaisessa muodossaan oleva luomulaatuinen täysmaito maistuu todellakin maidolta, ja korkean rasvapitoisuutensa ja rasvan luonnollisen olomuodon vuoksi vaniljavanukas on niin rehtiä kuin vain voi olla. Käytä vanukkaassa vielä oikeaa vaniljaa (tai oikeaa vaniljaa sisältävää kätevää vaniljatahnaa), ja saatat joutua kauhomaan valmista vaniljavanukasta sellaisenaankin pari lusikallista!

Banoffeen uusi tuleminen

Ainekset

2 1/2 dl
Arla luomu täysmaitoa
2 kpl
munaa
1 tl
vaniljatahnaa
1 dl
sokeria
1 rkl
vehnäjauhoja
100 g
pipareita
200 g
kinuskia (keitettyä maitotiivistettä)
2 kpl
banaania
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensin vaniljavanukas.

Mittaa paksupohjaiseen kattilaan sokeri ja jauhot.

Riko munat toisessa kulhossa ja lisää joukkoon maito sekä vaniljatahna.

Lisää maitoseos kattilaan, sekoita vispilällä tasaiseksi.

Kuumenna seosta keskilämmöllä sekoitellen n. 10 minuuttia tai kunnes vanukas on selvästi paksuuntunut.

Poista lämmöltä ja anna jäähtyä.

Pilko banaanit viipaleiksi.

Murskaa piparit rouheeksi pakastepussissa.

Kun vaniljataikina on jäähtynyt, kokoa vanukkaat kerroksittain: alimmaiseksi piparirouhetta, päälle banaania ja kinuskia ja lopuksi kerros vaniljavanukasta.

Tarjoile jäähdytettynä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *