Blogit
Lunni leipoo

Baileysin makuinen joulu

Kaupallinen yhteistyö: Baileys

Joulun aikana on parasta koota tärkeät ihmiset saman pöydän ääreen, laittaa vähän paremmat kynttilät palamaan ja pistää pöytään joululta maistuvia herkkuja. Pikkujoulukausi on monella jo alkanut, ja mielestäni onnistuneiden pikkujoulujen salaisuus on iloinen seura, kaunis kattaus, kiireettömyys, juustot+pipari, makea herkku ja hyvä juoma. 

Minä pääsin fiilistelemään joulukautta Baileysin kanssa yhteistyössä, jossa kehittelin pikkujouluihin sopivan Baileys-herkun. Baileys sopii jääpalojen kanssa mainiosti pikkujoulupöytään herkkusuille, mutta myös leivonnassa kannattaa hyödyntää Baileysin hurmaavaa makua. Kehittelin Baileysista helpon ja jouluisen jäädykekakun, jossa makuina ovat suklaa ja pipari. Parikerroksinen näyttävä herkku viimeistellään reilulla tujauksella kuumaa suklaakastiketta ja piparirouhetta! Joulukauden ulkopuolella kakun piparit voi vaihtaa vähemmän jouluisiin kekseihin.

Hae jouluinspiraatiota ja reseptejä Baileysin Facebook-sivuilta!

 

Baileysin makuinen joulu

Ainekset

4 dl
kuohukermaa
250 g
mascarponea
1 dl
tomusokeria
1 tl
appelsiiniaromia (luonnollista)
3/4 dl
Baileysiä
70 g
tummaa suklaata
100 g
pipareita
Koristeluun
0
piparimurskaa
70 g
tummaa suklaata
Muut ainesosat

Tee näin:

Vuoraa 22-senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.

Murskaa piparit monitoimikoneessa, ota vähän talteen koristelua varten. Kaada puolet jäljelle jäävästä piparimurskasta vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi.

Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma, lisää mascarpone, tomusokeri ja appelsiiniaromi. Kääntele joukkoon myös Baileys ja hieman jäähtynyt suklaasula.

Kaada puolet massasta keksipohjan päälle. Ripottele pinnalle loput piparimurskasta, painele tasaiseksi lastalla. Levitä loput massasta päälle ja tasoita lastalla. 

Peitä tuorekelmulla ja anna jäätyä pakkasessa mielellään yön yli.

Ota kakku n. 30 min ennen tarjoilua pakkasesta. Sulata suklaa ja valuta pinnalle, ripottele päälle vuorotellen piparimuruja ja valuta sulaa suklaata. Poista irtokakkupohjavuoan reunat ja tarjoile kakku, kun se on hieman pehmennyt. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *