Blogit
Lunni leipoo

Aamupalavinkki: Amurin Helmi

style=”height: 533px; width: 800px;”>

Nyt seuraa tamperelaisille ja Tampereella vieraileville pieni aamiais-/kahvilavinkki! Amurin työläismuseokorttelissa sijaitseva Amurin Helmi on mukavan tunnelmallinen ja perinteinen kahvila, jonka tarjottavat tehdään paikan päällä. Parhaimmistoa ovat mielestäni yllättäen pullat, ja varsinkin korvapuusteja tuli aina silloin tällöin haettua kotiin, kun vielä asuin aivan Amurin Helmen lähituntumassa. Amurin Helmessä myydään myös muitakin leivonnaisia ja erinomaisia leipiä mukaan otettaviksi.

Fiilistelen täysillä kotonakin nautittavaa aamupalaa joka päivä, mutta välillä on ihana vaikka sopia kaverin kanssa aikaiset aamutreffit jonnekin viihtyisään kahvilaan. Hyviä aamupalapaikkoja ei ole mielestäni Tampereella mitenkään liikaa, ja monesti aamiaisesta tai brunssista saa maksaa ihan kauheasti. Amurin Helmi tarjoaa tähän pulmaan oivallisen ratkaisun: hyvää, sopivan hintaista perusaamupalaa joka arkipäivä kello 7–10 (7 euroa) tai viikonloppuisin kello 8–11 (muistaakseni 8 euroa). Tarjolla on haudutettua neljän viljan puuroa (hyvää), vaaleaa sekä tummaa paikan päällä leivottua leipää, leivänpäällisiä, keitetty kananmuna, pulla (voisilmäpullia ja korvapuusteja), mehua, haudutettua teetä ja kahvia.

style=”height: 550px; width: 800px;”>

Vaikka tarjonta on aika tavanomainen, kaikki on tuoretta ja hyvää. Parasta Amurin Helmessä ihanien korvapuustien lisäksi on viihtyisä ja vanhanajan tunnelmaa huokuva ympäristö. Pöytätilaa on aika paljon, mutta kannattaa erityisesti viikonloppuna varautua pieneen tungokseen. Perjantaiaamuna kahdeksalta paikka oli jo hyvää vauhtia tulossa täyteen.

Siispä: aamiaista Amurin Helmessä (Satakunnankatu 49) arkisin klo 7–10 (hinta 7 €) ja viikonloppuisin klo 8–11 (hinta muistaakseni 8 €)!

Kommentit (7)

  1. laura.m

    Vanha postaus, mutta kommentoinpa kuitenkin, kun kävin gluteenittomana testaamassa ja joku kuitenkin googlettaa. 🙂 Puurona olisi ollut sunnuntaisin riisipuuroa, mutta muuten puuron tilalle sai gluteenittomia maissihiutaleita. Leipää oli tarjolla sekä tummaa siemenleipää että perunarieskaa, kumpikin itse tehtyjä. Makeaa pullankorviketta ei ollut, mikä oli miinus, koska korvapuustit tuoksuivat niin hyviltä! 😛 Kaikki gluteenittomat saa tiskin takaa kysymällä.

  2. -A-

    Tiedoksesi vaan, jos kerran Tampereella olet asunutkin, niin nuo Amurin Helmen puurot vaihtuvat päivittäin, ei se ole neljän viljan joka päivä. Viikonloppuna on näitä maitopohjaisia, joissa on aina ihan jumalattomasti suolaa. Kummastakaan, riisi- ja mannapuurosta, ei tule kuitua yhtään, joten enpä välitä. Mannaa kun saa tummanakin.
    Amurin Helmessä henkilökunnan ämmät on aina naamat norsunvitulla heti aamutuimaan, ei siellä nykyään viitsi enää käydä. No, eihän se kaupungin omistama muuten olisikaan…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *