Blogit
Koti asemalla

Vanha punainen

 Minä sitten tykkään tuosta vanhasta punaisesta väristä. Se on niin ihana ja perinteinen.
Ollaan muutenkin jotenkin erityisen paljon bongailtu tämänvärisiä taloja viime aikoina. Ensin viikko sitten kun ajeltiin pikkuteitä Hyvinkäältä työnohjauksesta. Reitti oli ihana peltomaisema-maalaisidylli, täynnä tätä väriä.
Lisäksi ajoimme Vantaan Pyhän Laurin kirkon ohi (onko se alue Tammistoa vai Koivuhakaa tms??) eräs päivä, ja siinä on niin ihana pieni alue kirkon ympärillä, täynnä punaisia taloja. Juuri sitä aitoa punamultaa! Niin ihanaa ja kotoisaa. (Kirkko on muutenkin lapsuudestani hyvin tuttu)

Nämä kuvat tuli tähän siksi, koska tuijottelen säätä ja mietin, josko tänään voisi tuon varaston maalata. Vai meinaako se alkaa paistamaan? Nämä kuvat on otettu joskus viikko-pari sitten, ei ole sää tosiaan tällä hetkellä ihan näiden kuvien mukainen…

Mieskin pääsi kerrankin blogikuviin, onhan hän se meidän talon pääremonttireiska, minä vain suunnittelija ja pomo…:D Just yksi päivä puhuttiin miten mä suunnittelen, luen alan kirjallisuutta, selailen nettiä ja etsin tietoa ennen varnaista työtä ja mies hoitaa itse työn. Ihmeen hyvin on toiminut homma vaikka mies aina nuriseekin jos joku mun idea maksaa kamalasti. Sitten sitä saa ikuisuuden selittää miten kaikkea ei saa halvalla jos vanhaa taloa korjaa. Kestävyys ja laatu on tärkeämpää kuin hinta.

Oskukin mukana hommissa, tottakai.:)

-Henna-

Ps. Mä vakuutun aina vain enempi siitä keltaisesta talon väriksi, vaikka muutama ihminen onkin eri mieltä (kuten äiti, ja sen mielipide on niitä harvoja joita oikeasti kuuntelen). Tuolla on myös tullut vastaan muutama sellainen keltainen talo, siis sellainen tyyliin keltamullan värinen. Vanha keltainen, niin kyllä mä vaan tykkään siitä. Se on niin kotoisa ja lämmin. Mä en vaan millään ole harmaan kannattaja, väriä sen olla pitää. Ongelma on vain se että olen museovirastoon laittanut ainakin viidelle sähköpostia asiasta, mutta kenellekään viesti ei mene. Onkohan heidän sivuillaan kaikilla väärä osoite?? Kellään tietoa?

Kommentit (5)

 1. nasba

  Meillä vedetään juuri harmaata väriä talon seinään. Meidän 80-luvun talon kesämökin punainen pinta jää siis alle. Kummasti ilme muuttuu ja tuntuu, että talo tulee 2000-luvulle. :))

  Teidän taloa en kyllä lähtisi harmaalla vetämään minäkään. Väri täytyy totta kai valita talon tyylin ja iän mukaan. Keltainen kuulostaa hyvältä!

 2. Anonyymi

  Museoviraston väki on jo varmaan kesälaitumilla.

 3. Seija

  Tämä ei ehkä liity näihin talon maalaustalkoisiin, mutta tuolta vanhoja kuvia korsosta löytyypi.
  http://www.korsoseura.fi/
  Aika sopiva ilma talon maalaukseen, ilman sadetta.

 4. hennaasemalta

  Nasba: Toki, talon mukaan mennään ja uskon että teidän talosta tulee hieno!:)

  Anonyymi: Niin mutta yleensä silloin tulee takaisin automaattiviesti joka kertoo että olen lomalla ja palaan silloin ja silloin. Nämä viestit eivät edes mene perille…

  Seija: Vitsi, pitänyt sata kertaa käydä korsoseuran sivuilla, nyt kävin innoissani sun vinkistä! Harmi ettei sielä ollut uusia kuvia meidän talosta…siis minulle uusia vanhoja kuvia…:/

 5. Anonyymi

  Pyhän Laurin kirkko on Helsingin pitäjän kirkonkylässä. Siitä puhutaan joskus myös Helsingin pitäjän kirkkona. http://fi.wikipedia.org/wiki/Helsingin_pit%C3%A4j%C3%A4n_kirkonkyl%C3%A4 Kiva Korsossa varttuneena lukea blogiasi. Voimia projektiin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *