Blogit
Koti asemalla

Turvallinen koti

Näin puutaloasujana, yksi pahimmista peloista kotona on tulipalo. On siis todella tärkeää että kotona on kaikki mahdolliset välineet palon estämiseksi ja hidastamiseksi. Varsinkin näin pimeään aikaan kun poltetaan paljon kynttilöitä, ainakin meillä. Oman riskinsä hommaan tuo vielä vilkkaat lapset, koira ja kissat.

Onnekseni pääsin mukaan Indiedaysin ja Airamin kampanjaan.* Paloturvallisuuttamme nimittäin lisättiin kampanjan myötä taas huomattavasti.

Uusi juttu mulle, ja todella iloinen yllätys, on Airamin led-kynttilät. Kynttilöissä on aidon kynttilän kaltainen vahapinta ja ulkonäkö, varsinkin Carla-kynttilöissä. Valo on hiukan syvällä ja vilkkuu, jolloin se näyttää yllättävän aidolta kynttilältä, mutta on tuhat kertaa turvallisempi. Näissä kynttilöissä on myös ajastin. Jos kynttilän laittaa päälle vaikka neljältä illalla pimeän tultua, se palaa 6 kuusi tuntia, sammuu itsestään kympiltä ja syttyy taas seuraavana päivänä neljältä. Näitä voi vaikka joka paikkaan ripotella, mutta joka ilta ei tarvitse sytytellä kaikkia uudestaan. Lisäksi näitä voi ”polttaa” turvallisesti esim. eteisessä jossa ei itse jatkuvasti oleskella. Ensimmäistä kertaa uskallan siis polttaa kynttilöitä myös lasten huoneessa.
Mä myös rakastan lyhtyjä, ja nämä toimii myös lyhdyissä tosi hyvin. Esim yläkuvan itämaisessa lyhdyssä on Airamin pienempi Cindy-kynttilä. Aivan kuin oikea kynttilä olisi lyhdyssä.
Lisätietoa kynttilöistä löydät Airamin sivuilta.

Sammutuspeitto pitäisi olla joka kodissa. Airamilta saa niitä kivoissa kuoseissa, joten mäkin laitoin nyt omani ihan näkyvälle paikalle keittiöön. Sammutuspeitto on muuten myös hyvä joululahja.

Meillä lämmitetään kotia puilla, käytössä talossa on yhteensä 4 pönttöuunia. Tällöin palohälyttimet on ihan ehdottoman tärkeät, toki ne pitää olla ihan joka kodissa. Meillä näitä on ripoteltuna ihan joka paikkaan, koskaan ei voi olla liikaa. Noloa kyllä myöntää että häkävaroitinta meillä ei ennestään ollut, joten oli jo aikakin sellainen meille asentaa. Häkävaroitin havaitsee hajuttoman, näkymättömän ja mauttoman vaarallisen hiilimonoksidin.

Lapsiperheessä on myös mukavaa olla yövaloja. Se tuo turvaa lapsille jotka herkästi pelkää pimeää. Usein yöllä saattaa myös joutua lähtemään lasta nukuttamaan uudelleen, tai vaippaa vaihtamaan. Silloin pieni valo turvaa kulkemista. Airamin yövalot ovat pieniä ja huomaamattomia, ne syttyy pimeällä itsestään eivätkä kuluta paljoa sähköä.

Airamilta löytyy myös paristokäyttöisiä kaappivaloja. Mikillä on iso vanha vaatekaappi joka on todella pimeä valoisaankin aikaan. Laitoimme sinne oveen Airamin Push Light-valon joka syttyy painamalla ja valaisee hyvin. Airamilta löytyy myös liiketunnistimella toimiva Led Notte-kaappivalo. Omani laitoin vessaan. Yöllä ja aamulla ei huvita heti lämäyttää kirkasta valoa päälle, tai on hankala pimeässä etsiä katkaisin. Tuo syttyy liikkeestä, ja antaa mukavan pienen valon hetkeksi.

Kiitos Airamille hyödyllisestä kampanjasta. Erityisesti kynttilöistä olen todella iloinen, itse kun olen niin innokas kynttilöiden polttaja erityisesti näin joulun alla. Näillä aion myös lahjoa sukulaisia. Mielestäni itseasiassa kaikki tämän jutun tuotteet sopii lahjaksi kelle vaan, todellisia hyötylahjoja.

Airamin tuotteita myyvät tavaratalot, rautakaupat ja marketit ympäri suomen.

-Henna-

*co-creation

Kommentit (9)

  1. airam – Meillä Kotona -blogit

    […] Pidempään lukijana olleet muistavat ehkä mun Airam-yhteistyöpostauksen toissa joululta. Siitä tuli ihanan jouluinen juttu ja se löytyy täältä. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *