Blogit
Koti asemalla

Kolme joulukotia

 Meillä oli ihana jouluaatto, ja ihana joulupäivä.
Vietimme jouluaattoa melko perinteisesti, ensin mun isovanhemmilla aamupuurolla. Kuvat yllä.

 Sitten mun äidillä syömässä jouluateria. Täällä oli mukana myös mun pikkusisarukset.

Lopuksi siirryttiin vielä meille odottamaan joulupukkia. Äitini ja sisarukset tuli meille myös pukkia odottamaan. Veljeni toimi pukkina, mutta jätti vain oven taakse lahjat. Vilkutti vain ovelta. Miki jännitti niin paljon pukkia että päätimme tehdä tällä kertaa näin lyhyen visiitin.

 Unto-koira oli mukana mun mummin luona, mutta kotona yksin kun olimme äidillä, jossa toisia koiria. Oli muuten ollut kiltisti, jätinkin tekemistä niin paljon että ei tainut olla aikaa enää tehdä tuhoja. Tuhot jouluaattona ei olisi ollut kivaa, kun kotikin juuri siivottu…

 Pakettien avaaminen oli Mikistä aina yhtä ihanaa, jo aamulla tontut olivat tuoneet sukkaan pari pakettia. Tosin pojalle paras joululahja taisi olla mun pikkusiskon seura, Miksu odotti sitä melkein eniten joulusta.:) Tänä vuonna Miki hoiti myös lahjojen jakamisen, lukutaito pikkumiehellä on jo niin hyvä, että osaa itse lukea pakettikortit.

Minäkin olin ollut kiltti. Lahjoista kuitenkin enempi toisella kertaa.
Tänään olimme perinteisesti vain oman perheen kesken kotona yöpaitasillaan, pelaten ja legoja kooten. Ainoastaan koiran vein lenkille välillä, harvinaisen autioon Korsoon.
Huomenna saadaan vielä nauttia vapaasta ja päivällisvieraista, tosin mun työt alkaa huomenna taas. Eipä tuo silti hirveästi pyhäpäiväämme muuta.

Mukavaa joulunajan jatkoa kaikille!

-Henna-

Kommentit (10)

 1. Anonyymi

  Rauhallisestihan nämä joulu pyhät ovat menneet. Liikaa syöden ja levätessä ;D T: Niina ja 4kisua

  • hennaasemalta

   Jep, juuri näin.:D

 2. Susanna

  Minun mieltäni ilahdutti tuo, että teidän pukki kävi vain vilkuttelemassa. Muistan kyllä, miten oma pikkusiskoni peläksi pukkia ja itki suoraa huutoa pukin tullessa. Ja itse asiassa minulle tulee itsellenikin vielä puolikauhuinen olo, kun muistelen niitä lapsuuden pukinodotuksia.

  Mukavaa tapaninpäivää!

  • hennaasemalta

   Ei viitsi jouluna pakottaa lasta sellaiseen mistä toinen ei tykkää… Viime vuonna poika säikähti kun siskon koirat aloitti hirveän räksytyksen pukin tullessa, jäänyt siitä kai kammo…
   Näin oli oikein hyvä, näki pukin nopeasti mutta se oli siinä.:)

 3. Anonyymi

  Miksi Miki pelkää pukkia? Onko kovasti peloteltu?
  Meillä ei kukaan (viidestä) lapsesta ole koskaan noin pelännyt pukkia, toki vähän jännittävät pukin läsnäollessa. Lapsissamme on myös herkkiä ja ujoja. Mutta meillä ei ole ikinä peloteltu/uhkailtu/kiristetty pukilla tai tontuilla. Muistelen sinun niin tehneen jo kun Miki oli tosi pieni. Ja pienihän hän on vieläkin!

  • hennaasemalta

   Jaaha… No hienoa sulle jos olet parempi kasvattaja.
   Meillä poika säikähti pukkia viime vuonna meistä johtumattomasta syystä (katso vastaus yllä). Lisäksi poika on niin ujo että "pelkää" ihan muitakin vieraita ihmisiä, saatikka sitten tollainen naamioitunut hahmo. Eiköhän se ole aika yleistä että lapset ujostelee ja jännittää pukkia. Niin minäkin lapsena jännitin.

  • Anonyymi

   En ole väittänyt olevani parempi kasvattaja, mutta ainakaan en tee sitä ammatikseni.

  • hennaasemalta

   Toi nyt oli jo niin paksua että mä en alennu edes kommentoimaan.

 4. Anonyymi

  Luulisi, että pukin pelkääminen on paljolti kiinni lapsen persoonastakin. Muistan omasta lapsuudestani, että isosiskoni pelkäsi pukkia ja minä en.

  • hennaasemalta

   No kyllä. ja jotkut pelkää kaikkia naamiohahmoja, pellejä, ym. Viime kesänä helsingissä oli sellainen tyyppi joka seisoi korokkeella scream-naamio päässä ja jos sai rahaa, alkoi jotain pelleilemään. Miki kun näki tuon, oli ihan kauhuissaan ja käski kiertämään tyypin kaukaa eikä enää suostunut kulkemaan siitä kohtaa toiste.
   Itsellänikin ollut aina hyvä mielikuvitus, olen pelkänyt pimeää ja vieläkin ahdistun pahasti kauhuelokuvista, en pysty edes katsomaan. Naamiotyypit myös inhottavia edelleen. Kyllähän lapset pelkää muutenkin herkästi mutta Miki on myös erityisen herkkä, eikä vieläkään esim. haluaisi mennä yksin nukkumaan. Joten en yhtään ihmettele että pelkää myös pukkia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *