Blogit
Koti asemalla

Joulukoristeet

 Mä olen aina ollut jouluihminen.
Mun mielestä oli niin ihanaa lapsuudessa, kun äiti kaivoi joulukoristeet esille ja niitä saatiin laittaa. Kun teimme porukalla pipareita ja joulutorttuja. Kun aattoaamuna oli jouluinen kutina massussa, koti tuoksui kinkulta ja kaikkialla paloi kynttilät.
Myös mummini ortodoksinen joulu on aina ollut ihana myös. Olemme usein olleet jouluaattoaamuna joulupuurolla mummilla, ja sielä on aina jotenkin mukava tunnelma. Sellainen kotoisa, niin kuin mummeilla tuppaa olemaan.;) Mummillani ja äidilläni on melko erilaiset joulutyylit, mutta molemmista tykkään hirveästi!

Nyt yritän viedä näitä lapsuuden perinteitä omalle lapselle eteenpäin.
Mulle on myös tärkeää tuoda hoitolapsille joulun tunnelmaa. Vaikka heidän elämä olisikin nyt sekaisin, niin silti joulu on aina lapsille kiva juttu. Juuri ne tuoksut, tunnelma ja joulun odotus.
Ainoa mikä mua harmittaa, on se, etten leivo usein. Mulla on aina ollut välillä leipomiskausia, mutta nyt en ole tehnyt juuri mitään. Olisi mukava joulun odotukseen sisältää myös erilaiset joululeivontakokeilut.

En kuitenkaan voi nyt vaatia itseltäni liikoja, joten täytyy luottaa siihen että ehkä vuoden tai parin päästä mulla on aikaa siihenkin enemmän.

Tänään kaivoin lauantain pikkujoulujen kunniaksi joulukoristeet esille.
Olipas kivaa niitä laittaa!
Kuvat ei todellakaan kerro kaikkea, tänne pitäisi tulla sisälle jotta näkisi ja kokisi tämän jouluisuuden. Mulla oli viime kodissa aika pitkälti nämä samat koristeet, mutta sielä ne eivät näyttäneet yhtään samalta.
Yleensä en edes hirveästi ole laittanut koristeita, nyt tekisi mieli ostaa lisää!

Vielä kun jouluna tuomme kuusen sisään, ja toivottavasti tulisi vähän luntakin, niin joulutunnelma olisi täydellinen.

-Henna-

Ps. Joulupukki kiltti, tuo mulle se kameran jalusta jottei nuo kuvat enää tärähtäisi!

Kommentit (9)

 1. Mari

  Ihania joulujuttuja! Meillä ei ole vielä juuri mitään, mutta asia korjaantuu pian;)

 2. MonenÄiti

  Hei, kiva kun taas päivität blogia 🙂 ihanan jouluisen näköistä!

 3. Anonyymi

  Moikka!
  Tosi ihanalta näyttää JO nyt! Tosiaan, kyllähän tuollaisen idyllisen, upean paikan (jona teidän kodin jo näen kun ei kaikkia niitä keskeneräisiä juttuja yms työsarkaa näe) saa ihan mielettömän upeaksi laitettua. Ja ehkä just jouluksi kaikista parhaiten. Hyvä se on, että teet joulua ajoissa, sitten sitä ehtii nauttia. Ja noinkun olet paljon kotona niin sen kodin merkitys on aivan eri, kun jos siellä käy vain kääntymässä. Hienosti ajateltu mielestäni sekin että hoitolapset saavat tunnelmaa, kokemuksia ja muistoja. Ne -ehkä kurjat- asiat kotona tai menneisyydessä unohtuvat hetkeksi ja ainakin näkee toisenlaistakin tapaa elää. Ymmärrät varmasti pointin, vaikka kirjoitan vähän tälleen lennossa =)
  Mukavaa joulunodottelua…lisäkuvia ehkä hiukan odotellaan 😉

 4. hennaasemalta

  Ruususuun äiti: Niinpä! Ne onkin aivan ihanat tyynyt!:)

  Jasmine: Kiitos kulta!:)

  Hyvä mieli: Kiitos!:)

  Mari: Hienoa, odotan kuvia!:)

  MonenÄiti: Kiitos!:)

  Anonyymi: Kiitos!:) Juu ymmärsin pointin!:) ja niinpä, joulu on lapselle kuin lapselle tärkeää aikaa, kun siihen kuuluu kaikki se esivalmistelu, piparien teko ja koristelu, joulumusiikit ym tunnelmointi.:)
  Ja totta, sitä ollaan kotona niin paljon että kiva laittaa ajoissa ja rauhassa kaikki.:) Muutenkin joulu on oikeastaan ainoa syy laittaa huusholliin ihan uusi ilme väliaikaisesti, ja mun mielestä se on kivaa.:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *