Habitare 2016

*Kaupallinen yhteistyö: Habitare

Tänään alkoi Habitare-messut Helsingin messukeskuksessa. Minä suuntasin sinne äitini ja Nestorin kanssa sen verran aikaisin, että saatiin suht tilavasti vielä kierrellä. Paljon oli kyllä katseltavaa, ja Habitare täytti kyllä odotukset. Kaikkea löytyi jokaiseen makuun.

Lupasin miettiä Habitaressa suosikkini kategorioissa: Väri, materiaali, osasto ja tuote. Habitaressa näkyi selkeästi tämän syksyn muoti, tummat värimaailmat, luonnonmateriaalit ja kasvit. Osastoille oli tuotu paljon viherkasveja ja tunnelma oli kodikas ja lämmin monissa osastoissa.

Suosikkivärini olivat juurikin ne tummat sävyt. Luumu, metsänvihreä ja jopa tumman ruskea. Esimerkiksi Tikkurilan maaliosastolla näytti oikein hyvältä tumman ruskea seinä. Nämä yhdistettynä puun sävyihin ja siihen kasvien tumman vihreään, näyttävät kyllä todella hyvältä yhdessä.

Suosikkimateriaalia oli hiukan vaikeaa valita vain yhtä. Oikeastaan voisin sanoa villan ja kasvit. Sekä viherkasvit että heinä. Villa näkyi mm. Lapuan kankureiden osaston ihanissa villapeitoissa. Olen tuota heidän keltaista paksua peittoaan kuolannut jo pari vuotta. Se oikein huutaa syysiltoja kynttilänvalossa peittoon käärittynä. Habitaressa oli kasveja isoissa laatikoissa ja astioissa, roikkuivat amppeleista ja rönsyilivät hyllynreunoja alas. Myös heinää näkyi sielä ihan sellaisenaan asetelmissa tai juurikin erilaisina juuttikoreina ja kasseina.

Lemppariosastoja oli kaksi. Rifle paper companyn osasto tietenkin houkutteli mua. Mä olen niin kovasti tykännyt kyseisistä tuotteista jo vuosia. Nykyäänhän myös jälleenmyyn Rifle paperin tuotteita omassakin pikku puodissani. Oli ihana käydä livenä hypistelemässä uudet suosikit. Itse osasto kokonaisuudessaan oli kivan näköinen.

Toinen lemppari oli Garage-osasto. Osasto oli todella luonnonläheisesti aseteltu. Tummaa, mustavalkoista, puuta, kasveja, kasviksia… Todella paljon oli katseltavaa kyseisessä osastolla. Garage-osastossa tuotteet olivat eri merkeiltä, esim. Tine K:n tuotteita löytyi tuolta.

Paras tuote oli lattiatyyny Lungi. Voin niin nähdä tuon meidän terassilla tai vaikka mökillä, lastenhuoneessa… Lapset siinä pötköttelemässä. Tosin veikkaan että koiramme tuon valtaisi! Oli kiva, tarpeeksi iso ja muhkea (vaikka eri kokoisina tuotakin löytyy) ja löytyy väreissäkin moneen eri makuun.

Tällainen kalenterituunaaja tietty piti myös teippitarhan teipeistä. Mulla ei vielä heidän teippejä olekaan mutta kyllä tykkäsin. Pari sain kotiin testiin ja näitäkin harkitsen jos ottaisin puotiini myyntiin… Teippitarhalla oli myös hauskoja leveämpiä teippejä kodin tuunailuun. Niitä saa vedellä seiniin, keittiön kaappeihin, mihin vaan. Hyvin pienellä saa ihan erinäköistä esimerkiksi vuokra-asunnoissa joissa seinien maalailu ei ole sallittua.

Tämän vuoden Habitare-teemana oli Ovet auki! Yhteisöllisyys, toisten luona vierailu, yhteiset oleskelutilat. Eri aikakausien ja tyylien kuuluu näkyä kodeissamme. Mietiskelin aihetta jälkikäteen itsekseni ja sitä miten ajankohtainen teema on. Nykyään kun kaikki katoavat puhelintensa ääreen ja sosiaaliseen mediaan, on tärkeää muistaa ne oikeatkin ihmiset ihan livenä. Tehdään kodeista ihania ja kutsuvia, pyydetään ihmisiä kylään ja juhlitaan. Nähdään heitä oikeasti. Messuilla näkyi ulkotulia ja poreallas terassilla. Oli tehty uloskin oleskelualueita joissa viettää mukavaa aikaa porukalla. Osastotkin olivat niin kutsuvia että vastaavissa kodeissa viettäisi mielellään iltaa ystävän kanssa, viinilasin äärellä.

Loppuun vielä sanottakoon että Nestori ihastui lasten Habi kids-osastoon. Itse taas tein hiukan ostoksia Antiikkiosastolla. Kivoja ideoita löytyi sieltäkin, mm. taas sitä heinää/viljaa oli esillä näinkin kauniisti.

Habitare-messut jatkuvat tämän viikon loppuun.

-Henna-

Kommentit (2)
  1. tiuhtiainen
    9.9.2016, 11:07

    kiitos inspiroivastaja kivasta postauksesta, huomenna pääsen itsekin Habitareen messuille Ihanaa! 🙂

  2. Vuosi 2016 - Meillä Kotona -blogit
    29.12.2016, 11:52

    […] oltiin myös Habitare-messuilla ja niitä tuli blogissa […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *