Fiskarsin antiikkipäivät

Voi mikä ihana miniloma takana! Olo on väsynyt mutta onnellinen. Ystävän kanssa just puhuttiin että tämä on meille irtiottoa parhaimmillaan. Menkööt muut vaikka bailaamaan, me lähdetään antiikkimarkkinoille*, haha!

Mieletön viikonloppu kaikin puolin. Oli kun sai juoda kahvin ihan rauhassa illalla aurinkoisella terassisohvalla istuskellen. Kun sai ihailla uniikkeja vanhoja taloja, syödä kaikkea hyvää ja mikä parasta, metsästää aarteita. 

Me lähdettiin ystävän kanssa jo aamusta lauantaina kohti Fiskarsia. Meillä oli hotellihuone varattuna Hotel Tegenistä. Pieni ja kaunis hotelli ihan Fiskarsin keskustassa. Vietiin kamppeet huoneeseen ja lähdettiin syömään. Kerettiin sinne  just ennen kuin kahvila oli täynnä väkeä. Syötiin kasviskeittoa ja suussa sulavat kakkukahvit. Sitten alkoi metsästys! Ja mehän metsästettiin. Kierrettiin koko alue kertaalleen, vietiin välillä tavaraa autoon ja otettiin uusi kierros. Aurinko porotti, ihmiset olivat iloisia ja kaikkialla oli löytöjä. Tänä vuonna osastojen ulkonäköön oli mielestäni panostettu enemmän kuin viime vuonna. Todellista silmäkarkkia, mutta voiton taisi viedä jälleen Antik Helenin osasto vanhassa veitsitehtaassa. Paljon sai taas sisustusideoita. Yllä olevat pari kuvaa ovat juurikin Antik Helenin osastolta. 

Koska meillä oli kerrankin aikaa oikein rutkasti, käytiin kiertelemässä ihan Fiskarsin perällä asti. Ystäväni on aikoinaan hetken asunut Fiskarissa ja esitteli vanhoja kotejaan. Ihastuttavia vanhoja taloja. Fiskarsin perällä oli hiljaista ja rauhallista, kaikki olivat töissä keskustassa. Pienet tytöt uivat ilosta kiljuen järven rannassa ja kissa jolkotteli vastaan. Törmäsimme myös pieneen suloiseen kahvilaan ja tehtaan tiloissa olevaan teatteriin. Fiskars on kyllä todellinen nähtävyys niin monin tavoin vaikka onkin pieni paikka. Taiteellisuus kukoisti joka paikassa ja käsityö-myymälöitä löytyy sieltä sun täältä.

Kävimme myös sepän pajassa, lasityö-pajassa, pienessä puutarhaliikkeessä (Joka voitti isot kukkakaupat mennen tullen), savityö-pajassa jne jne. Jos on vain aikaa, suosittelen ehdottomasti kiertämään Fiskarsia enemmänkin. Todella romanttinen kohde pariskunnille tai kiva kaveriretki niille jotka rakastaa vanhaa ja taidetta.

Kun oltiin kierrelty jalkamme kipeäksi, lähdimme syömään. Siitä siirryimme toiselle terassille mukavalle sohvalle juomaan kahvia ja lopulta lasillisen roseeta. Ilta-aurinko paistoi ja Fiskars hiljeni. Illalla vielä teimme eväsretken joelle. Mukana herneitä, suklaata ja mansikkaviiniä. Ystäväterapiaa, eikä kiire minnekään. Tänään sunnuntaina retki päättyi hotelliaamupalaan ja pyörähdykseen Billnäsin puolelle jossa teimme viime hetken ostokset.

Nyt on hyvä fiilis, rentoutunut olo ja ihanaa olla taas kotona. Ensi kerralla esittelen vielä ostokset, kaikki jutut eivät mahtuneet samaan postaukseen.

-Henna-

*Liput messuille saatu

Kommentit (3)
 1. Kiva postaus ja kauniit kuvat.
  Osallistuppas kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  1. hennaasemalta
   12.7.2016, 20:56

   Kiitos paljon! 🙂
   Oi, ihana arvonta mutta mä taidan jo hukkua kastehelmi-kulhoihin. 😀

 2. Kuvia Fiskarsin antiikkimarkkinoilta ja arvonnan voittaja - Koti asemalla
  9.7.2017, 23:20

  […] niin laitan tällä kertaa lähinnä tunnelmakuvia. Viime vuoden jutun voit lukea täältä. Viime vuonnahan me oltiin sielä ihan […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *