Blogit
Koti asemalla

Etenemisiä

Meillä asiat etenee hiljaa hiipien eteenpäin.
Eilen oli jo kolmas sijaisperheitä kouluttava PRIDE-tapaaminen. Täytyy myöntää että asenteeni kyseistä koulutusta kohtaan on muuttunut. Kun ensimmäisellä kerralla harmittelin että mitä me, 4 vuotta vastaanottoperheenä toiminut pariskunta voimme muka oppia uutta. No, tosiasiahan on että ne teoriat onkin ihan tuttua, mistä esim lapsi päätyy sijaisperheeseen jne. Ne on kyllä toisaalta jo vähän turhaa toistoa.
Kun eilen kyyneleet silmissä kuuntelin sitten niitä tositarinoita, ja kun alettiin menemään syvemmälle, aloin huomata että voin sittenkin oppia tästä oikeasti jotain!
Kurssi raapii pintaa syvemmältä, pistää miettimään, sitä miten itsellä on asiat hyvin kun läheiset on rinnalla, mutta miten iso asia oikeasti on lapselle, kun kaikki revitään elämästä pois ja työnnetään lapsi ihan vieraaseen perheeseen ja ympäristöön. Kyllähän asia on toki ennenkin mulla ollut tiedossa, mutta tällä kurssilla esitettiin se niin, että miltä itsestä tuntuisi kun kaikki suunnitelmat revittäisiin. Se oli aika pysäyttävä hetki.
Eilen ajattelin että tämä kurssi olisi oikeasti ollut hyvä meillekin jo silloin kun aloitimme vastaanottoperheenä.
No, seuraava tapaaminen onkin vasta kuukauden päästä, joten asioita ehtii sulatella rauhassa taas.

Surullisesta aiheesta vähän mukavampaan. Mikin huone eteni viikonloppuna oikein kivasti. Lattiassa on vielä paljon työtä, mutta sekään ei ole ihan mahdottomassa tilassa. Vähän vielä vanhoja maalinrippeitä pois, tasoitusta ja ei kun hiomaan! Sekä tietty maali päälle, mutta se nyt on vain mukavaa puuhaa.

 Mä kinusin koko viikonlopun että eikö voitais vähän tapettiakin kokeilla, ja sielä sitä nyt on neljä vuotaa seinässä.
Vähän väliä olen käynyt tuijottamassa sitä. Onko se nyt sitä mitä piti. Tavallaan. Kaukaa se näyttää vain keltaiselta ja läheltä näkyy pikkuinen kuvio. Alaosaan tulee siis valkoinen helmiponttipaneeli niinkuin toisessakin lastenhuoneessa ja keittiössä.
Toisaalta isokin kuvio olisi ollut kiva, mutta kun seinät tulee täyteen julisteita ym niin kyllä tämä on oikein hyvä. Huone on jo paljon raikkaampi muurin ja uunin maalauksen jälkeen. Että kyllä tämä tästä! Varmasti ennen joulua pääsee herra muuttamaan huoneeseensa, uskon kyllä!

Loppuun vielä tarttisin neuvoja noiden chilien kanssa. Mä kaivoin ne ylös ja otin sisälle tuolta kasvimaalta. Tuossa on hirveästi chilejä ja olisi sääli palelluttaa ne ulkona. Onko kellään kokemusta, voiko nämä tästä vielä pysyä hengissä ja millaisessa tilassa ne olisi hyvä olla? Toistaiseksi ne on viileässä eteisessä kun ovat niin isoja. Yksi punainen jo joukossa, muutama muukin punertaa.

Myös pelargonia pitäisi koittaa saada säästettyä. Isosta kasvista voisin leikata ja ottaa sisälle, mutta enpä oikein tiedä osaanko… Täytyy kokeilla ainakin!

-Henna-

Kommentit (11)

  1. Ewlina

    Minä otin meillä kasvihuoneesta kaksi chiliä sisälle ja ajattelin katsoa josko ne selviytyisivät hengissä. Ihan hyvin ne voivat ja chilit vaihtoivat väriä, mutta rupesin ihmettelemään kun koko kämppä täyttyi jostain raivostuttavista pikkuötökäistä.. No sitten tajusin katsoa niitä chilejä lähietäisyydeltä ja nehän oikein kuhisivat niitä(ennen sisälle siirtoa niissä ei ollut mitään)! Sen tarkempaan en tutkinut mitä ötököitä ne oli, olisi varmaan lähteneet jollain myrkyllä pois. Päätin ottaa chilit talteen ja heittään kasvit pois, meillä kun oli muuttokin edessä niin en jaksanut alkaa tappelemaan niiden kanssa… Ens syksynä aion kyllä kokeilla taas uusilla chileillä sisälle siirtämistä, kun tietää varautua niihin pikku otuksiin. Vinkkinä tämä siis vaan, jos teille käy samanlailla. 🙂 Enkä tosiaan ole mikään viherpeukalo, voi olla että toi on joku perus juttu minkä jokainen vähän enemmän asioista tietävä tietää! 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *