Blogit
Koti asemalla

Avaimet

Saatiin tänään avaimet käteen. Ollaan jotenkin niin innoissamme ja kauhuissamme samaan aikaan, että tuntuu ettei sitä pysy edes kasassa. Emme todellakaan uskoneet että saamme avaimen jo tänään, joten on niiiiin epätodellinen olo.
Lisäksi pitäisi revetä miljoonaan suuntaan. Paperihommia, pankkiasioita, osoitteenmuutosta ym. Sekä tietysti se remontti. Sekä elämän ensimmäiset oman pihan lumityöt! Ou jee….
Tänään kun käytiin sielä, niin taas sitä vaan luetteli putkena mitä kaikkea pitäisi tehdä. Lisäksi muut luettelee että ”teidän pitää sitten tehdä ensin tämä, ja teidän pitää tehdä näin ja näin.” Ahdistun jo siitä kun muut hössöttää. Kaikki toki hyvällä ja hyviäkin neuvoja saadaan.

Lisäksi tulee neuvoja että teette näin ja näin ja sitten myytte sen kalliilla, tai teette siitä kolme asuntoa ja laitatte vuokralle. Tai madallatte kattoa/keittiöön muovimaton päälle kaakelit ettei puulattia kastu jne jne.
Ihanaa kyllä jos/kun saamme apuja, mutta hermoja tässä vielä koetellaan ja paljon. Ensin täytyy myös tehdä selväksi että EMME ostanut tätä sijoitusmielessä, emmekä etsi ”helppoja ratkaisuja” vaan teemme vanhaa kunnioittaen tästä meille rakkaan kodin.

Ensin siis aloitamme siitä pienemmästä huoneistosta. Kerroinko jo? Eli siinä talossa on toisessa päässä kolme huonetta ja keittiö ja toisessa päässä seitsemän huonetta ja aula. Ei kunnon keittiötäkään vielä siinä isossa. Aloitamme siitä kolmiosta. Korjaamme rikotut ikkunat, ulko-oven, maalaamme sotketut seinät ja pesemme.
Rakennuksessa toimi vuosi sitten vielä eläinlääkäriasema ja jälkikin on sen mukaista. Isolla puolella on isot tehdasvalot, vesipisteitä joka puolella, kaakelia ihme paikoissa, jne.
Laitan myöhemmin kuvaa pohjasta ja remontin etenemisestä.
Huomenna taidamme pikkuhiljaa aloittaa. Siivousta tiedossa minulle, sähköhommia ja ikkunankorjausta miehelle.
Millähän spraymaali irtoaa kaakelista…? Se vessakin on ihan täynnä tekstiä ja sotkua, tarvitsen kolminkertaiset kumihanskat ennen kuin kosken mihinkään…yök….:/ (siis ties mitkä narkkarit majaillut talossa viime talvena kun talo oli tyhjillään…)
Nyt loppui laiskottelu!:)

Kommentit (7)

  1. Anonyymi

    Kiitos tästä blogista, hauska seurata mitä naapurissa tapahtuu:) Mulla menee näköjään ensimmäinen lomapäivä täällä lorviessa, kokoajan löytyy uutta mielenkiintoista luettavaa:)Edelleen tsemppiä remonttiin Tv.Naapurin-Pia

  2. hennaasemalta

    Pia: Haha! Kiitos, ja tervetuloa lukijaksi!:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *