Blogit
Koti asemalla

Aulan remontti valmis osa 1

*Kaupallinen yhteistyö: Annie Sloan wall paint™ ja Måla & More

Voin sanoa että olen kyllä niin helpottunut kun saan tämän postauksen vihdoin ulos. On kyllä mennyt ihan hävyttömän kauan tähän viimeisen huoneen remonttiin. Hommat aina siirtyi ja siirtyi. Ensin pähkäiltiin miten korjataan vino ja huonokuntoinen lattia. Sitten odotettiin ikuisuus lattian uusia lautoja. Lopulta odotettiin että seinäpaneelia tulisi läheiseen lautakauppaan josta sai lainaan peräkärryä. Sitten se muukin elämä ja kaupan perustaminen tuli vastaan. MUTTA NYT!

Nyt on viimeinen huone talossamme valmis. Viimeinen kahdeksasta, jos vessoja ja pikkueteistä ei lasketa. (Eikä myöskään lasketa kaikkea pikku listan pätkää ym jotka sielä täällä on tekemättä. )

Aulasta tuli kyllä melko näyttävä. Mielestäni kuvat ei anna edes oikeutta tilalle. Aula on todella pimeä koska siihen ei tule suoraa luonnonvaloa mistään. Muut huoneethan meillä kylpee valossa. Aulassa on joka seinällä oviaukko mutta ei ikkunoita.

Remontista kerron nyt vähän kahdessa osassa, ja aloitetaan seinistä.

Seinillä on William Morrisin kaunista vanhanaikaista Golden lily-tapettia. Tapetti on melko erilainen kuin muut tapettimme, mutta tykkään todella paljon. Tapetin ympärille piti rakentaa muu värimaailma, ja se tuntui olevan todella vaikeaa päättää. Olin vielä päättänyt että lattiaan tulee ruudukko, joten värejä olisi monta. Olin myös päättänyt että seiniin ei ainakaan tule vihreää! Eipä…

Muuriseiniin ehdin jo huitaista jotain sammaleen vihreää perusmaalia. Maalia joka rapisee lattialle paloina kun vähänkin koskee. Ollaan oltu tosi tarkkoina maalien suhteen, ja tässä sen näki että syystäkin. Tuo maali oli kiireostos, joka nyt kaduttaa.

Pian tuon virheostoksen jälkeen tutustuin Annie Sloan Wall paint™ maaleihin. Olenkin täällä jo muutaman kerran hehkuttanut Annie Sloanin Chalk paint™-maaleja joista tykkään tosi paljon huonekaluissa. Samin huoneeseen laitoimme myös tätä seinämaalia Duck egg blue-sävyllä. Helsingin Måla & More:ssa kysyin neuvoa värisävyyn ja tämä Versailles-sävy näytti parhaalta tapetin kanssa. Sitä se todellakin on. En halunnut alunperin vihreää, mutta tässä nyt näkyy että tuo oli ainut oikea sitten kuitenkin. Kyllä ne ammattilaiset osaa nämä sävyvalinnat! Kauniin vanhan vihreä, jossa ihanan pehmeä mattapinta. 

Kuvaaminen oli hiukan hankalaa tuossa hämärässä tilassa joten väri ei pääse edes täysin oikeuksiinsa. Lähikuvissa kuitenkin näkee miten pinta on kauniin matta ja tasainen. Yksi kerros maalia riitti, ja vaikka maalin suti vain kiireellä miten sattui, kuivui se nopeasti ja tasaisesti. Ihan paras maali perheessä jossa on lapsia ja eläimiä ja toivoo että maali kuivuu nopeasti. Tämä kuivui tunnissa. Siten saatiin myös listat samantein paikalleen ja tämä maalausvaihe oli nopeasti hoidettu.

Myös listat maalasin paneelien päälle samalla värillä ja jalkalistat jäi entiselleen. Jalkalistojen sävy ei ehkä ihan täysin sovi paneelien väriin, mutta ihan riittävästi kuitenkin. Olen tosi tyytyväinen. Jos jotain saisi tehdä uusiksi niin maalaisin nuo muuriseinät myös Annie Sloan Wall paint™-maalilla, ehdottomasti. Nyt mennään kuitenkin näin.

Nyt haluaisin vielä maalata tuon ruskean vaatenaulakon jollakin Annien maalilla. Joku ihana silmiin pomppaava väri se saisi olla. En ole päättänyt vielä mikä. Lisäksi aulan valkoinen lipasto, joka oli ennen olohuoneessa, kaipaisi uutta maalia. Se on melko huolimattomasti maalattu edellisellä omistajalla ja tuo vitivalkoinen huutaa tässä tilassa. Kaipaisi jotain pehmeämpää vaaleaa väriä. Sekin saisi olla Annien väreillä. Mä vain olen niin Annie Sloan-fani nykyään. Chalk paint toimii niin täydellisesti tällaisessa tilassa ja on niin älyttömän helppo maali. Anniella on myös mielestäni markkinoiden parhaimmat värisävyt.

Mitäs tykkäätte? Lattia on kanssa niin ihana, olen tosi tyytyväinen. Siitä ja kalusteasioista kerron lisää ensi kerralla.

-Henna-

Kommentit (4)

 1. Jii

  Tosi kaunis ja kodikas tila! Paneelien vihreä sopii tapettiin just eikä melkein. Ja lattian ruudukko on harvinaisen hieno, ihana punaisen sävy ja hyvä idea ettei ruudukko jatku ihan seiniin asti vaan siinä on reunus.

  • hennaasemalta

   Kiitos! Joo toi paneelin väri on kyllä täydellinen! Halusin ehdottomasti reunuksen lattiaan, se toi tietynlaista arvokkuutta tilaan. 🙂

 2. Virpi

  Ota sähäkkä sininen naulakkoon! Ihana tila. Todella kaunis. Vihreä seinä on herrrkullisen värinen 🙂 – ja lattiamaalaus on helmi! Teillä on järkyttävän kaunista 😉

  • hennaasemalta

   Sininen voisi kyllä sopia, tapetissakin on ripaus sinistä. 🙂 Kiitos kiitos! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *