Blogit
Koti asemalla

8-vuotiaan huoneen uusi järjestys

Tiedätte varmaan sen fiiliksen kun joku huone/koko kämppä/vaatekaappi tms on ihan sotkuinen. Näet sen sotkun joka päivä, ja se ahdistaa mutta kun ei millään ehdi tehdä asialle mitään. Meillä on monta tällaista paikkaa kotona, mutta meidän Mikin huone on ollut nyt se pahin. Siis just sitä että huoneessa asuu 8-vuotias poika, joka jättää kaiken just siihen mihin jättää. Likaisia astioita jne. Lisäksi vajaa 2-vuotias joka kuskaa sinne lelujaan joita löytyy joka ikisestä nurkasta. Ite olin jo ajat sitten luovuttanut, joten muuta ei tullut tehtyä kuin vietyä niitä astioita ja imuroitua pahimmat. MUTTA eilen pistin hösseliksi! Jätesäkki kouraan ja hommiin. 

Jotta siivoaminen olisi edes hiukan kivaa, porkkanana toimi se että poika sai valita uuden järjestyksen huoneeseen. Tuli samalla myös imuroitua kunnolla nurkat ja sängynalusta. Kaikki miljoonat Aku Ankan taskukirjat- ja lehdet järjestettiin, heitettiin kylmästi roskiin jätesäkillinen tavaraa jne. 

Sänky siirtyi uunin viereen divaanin paikalle. Miki halusi itse sen siihen. Divaani siirtyi sängyn kohdalle, ja työpöytä ihan nurkkaan. Divaanin vieressä oleva lipasto tuli nurkasta esille. En tiedä oliko se vain tuo siivous, mutta huone näyttää nyt isommalta ja raikkaammalta.

Divaani oli todella vähällä käytöllä mutta nyt pojan on siitä helpompi pelata. Jos tulisi käytettyä nyt. Sänky on nurkassa lämmin ja turvallinen pesä. Ei ikkunan alla josta talvella vetää. Toki se on myös vähän turhan lähellä uunia, että katsotaan nyt kun lämmitys alkaa kunnolla, miten toimii.

Kaikki huonekalut on nyt paremmin esillä ja tietokonejohdot meni paremmin pöydän alle piiloon. Olemme siis tyytyväisiä. Jopa pieni pessimisti-poikamme supisi että ”ihan kiva tuli”. Nestori vuorostaan antoi meille muille siivousrauhan kun sai Mikin Simpson-legotalon hiplattavaksi. Kerrankin oli pikkumies hiljaa paikallaan. (Tosin mulle jäi nyt rikkinäisen talon korjaus vielä…)

Tykkään kun Mikin huone on niin iätön. Se menee melkein tuollaisenaan teini-ikään asti. Sopii oikeastaan pienellä tuunauksella minkä ikäiselle vaan. Tosin Miki toivoi huoneeseen vihreää. Täytyy vähän pohtia miten se toteutetaan…

Illalla oli jotenkin tosi ihana tunnelma. Sellainen kunnon pimeä syysilta-fiilis. Tunnelmavalot paloivat ja Mikin uunissa paloi ensimmäinen pesällinen puita. Vitsi että rakastan syysiltoja ja vielä ihanampaa se oli kun oli siistiä.

-Henna-

Kommentit (10)

 1. Sanna

  Mistä tuo ovelta uunin päälle menevä eläin-viirinauha on? On kyllä tosi kiva huone 🙂

  • hennaasemalta

   Valitettavasti en tiedä kun se on lahjana saatu… 🙁 Kiitos. 🙂

 2. Äityli

  Ihana,huone.Meiltä löytyy 6.v prinsessa joka on Mikki kakkonen eli kaikki jää siihen mihin kädestä putoaa ja lelut kulkevat ympäri kotia.Ajattelin ,että kouluikään mennessä se muuttuu mutta se on ehkä turha toivo.

  • hennaasemalta

   Joo se taitaa olla turha toivo, valitan! 😀 kiitos. 🙂

 3. Pia

  Hei, ihana peite poikasi sängyllä! Onko se päiväpeite? Mistähän se on hankittu?
  Kiva huone hänellä siellä 🙂

  • hennaasemalta

   Joo se on Tine K:n päiväpeitto! Jostain nettikaupasta tilasin, mutta ainakin Nougat Helsingissä on myynyt niitä. Myy ehkä vieläkin. Kiitos. 🙂

 4. Neiti Kumma

  Löysin tämän aivan mielettömän ihanan blogin tänään. Vitsit!
  Teillä on kyllä tosi kivan näköinen koti kaikkine aarteineen ja ideoineen.

  • hennaasemalta

   Voi kiitos, kiva kuulla että tykkäät! 🙂 Tervetuloa seuraamaan blogia!

 5. Anu

  Ihana huone! Oletko mistä tuon luurankotyynyn hankkinut?

  • hennaasemalta

   Kiitos! Luurankotyyny on H&Mstä pari vuotta sitten, eli ei ole enää valitettavasti saatavilla…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *