Viikareiden HotDog buffee lastenjuhliin

Kaupallinen kampanja / Yhteistyössä HK Viikarinnakki

Lastenkutsujen järjestäminen tuottaa aina jonkin verran päänvaivaa vanhemmille. Mikä maistuisi kaikille ja sopisi juhliin? Meillä lasten suurin suosikki kesällä on ollut hotdog. Ei tarvinnut siis kovinkaan pitkään pähkäillä minkä lastenkutsujen herkun taikoisin HK:n uusista lisäaineettomista viikarinnakeista. Viikarinnakit herkutellaan meidän lastenjuhlissa itse tehtyjen hotdog sämpylöiden välissä, lisukkeina mustapippuriketsuppi ja mummon hölskytyskurkut.

Viikarinnakki -reseptejä on laatinut myös kaksi muuta bloggaajaa. Käy äänestämässä suosikkiasi Lastenkutsujen lemppari kampanjan -facebook sivulla. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan HopLop-perhepaketteja. Äänestyksen voittanut bloggaaja saa arpoa lukijoidensa kesken 3 lelulahjakorttia eli äkkiä äänestämään!

Lapset lähtivät innolla mukaan hotdog buffeen ideointiin ja toteutukseen. Jokaisiin juhliin heidän on aina saatava leipoa ihan itse jotain. Sämpylöiden leipominen on meillä tuttua puuhaa, mutta tällä kertaa oltiin riemuissaan, kun sämpylöistä ei tehty pyöreitä, vaan pötkylöitä. Hienosti onnistuivat hotdog sämpylät ja lapset olivat tohkeissaan onnistumisesta.

Mies on opettanut lapsille, että mustapippurirouhetta lisätään aina ketsupin joukkoon. Päätin kokeilla tehdä itse mustapippuriketsuppia ja lopputulos oli mahtava. Itse en välitä ketsupista ollenkaan, mutta tätä minä vaadin mausteeksi hodariini. Hölsky- tai hölskytyskurkut ovat meillä myös lasten suosiossa, joten päätin kokeilla myös niitä hodarien lisukkeena ja hyvin toimii.

Viikarinnakit osoittautuivat hyviksi, lisäaineettomuus on aina plussaa ja lapset todella tykkäsivät näistä nakeista. Minulta jopa kysyttiin mitä nakkeja on tarjolla kun maistuivat niin hyviltä. Tällä kertaa lapset vaativat saada kuvan leipomuksistaan äidin blogiin, toive siis toteutettu.

 

Viikareiden HotDog Buffee:

  • 2 kpl viikarinnakki pakettia
  • 12 kpl hotdog sämpylöitä (ohje lopussa)
  • mustapippuriketsuppia (ohje lopussa)
  • mummon hälskytyskurkkuja (ohje lopussa)

Laita viikarinnakit leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista 200 asteessa viitisen minuuttia.

Halkaise sämpylät. Täytä mustapippuriketsupilla, mummon hölskytyskurkuilla ja viikarinnakeilla.

Viikareiden HotDog sämpylät

Ainekset

2 dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
2 rkl
sokeria
4 kpl
munaa
650 g
vehnäjauhoja
200 g
voita (pehmeää)
voiteluun
1 kpl
munaa
1 dl
maitoa
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota voi huoneenlämpöön ja leikkaa kuutioiksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murustele hiiva maidon joukkoon ja sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää sokeri, suola ja kananmunat. Vatkaa kananmunat hyvin maidon joukkoon. Lisää jauhot vähitellen joukkoon ja vaivaa taikinaa koneella viitisen minuuttia. Lisää pehmeä kuutioitu voi vähitellen taikinan joukkoon.

Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä tunnin verran. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele hotdog sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperilla peitetylle pellille ja peitä leivinliinalla. Anna sämpylöiden kohota 15 minuuttia. Vatkaa kananmuna maidon joukkoon ja voitele seoksella sämpylät. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Mustapippuriketsuppi

Ainekset

2 rkl
tomaattipyreetä
2 rkl
rypsiöljyä
½ tl
cayennenpippuria
0
jauhettua kanelia (hyppysellinen)
0
jauhettua neilikkaa (hyppysellinen)
2 kpl
punasipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kg
tomaatteja (ylikypsiä)
0
tuoretta basilikaa (ruukullinen)
4 rkl
muscovadosokeria
1 dl
balsamiviinietikkaa
1 rkl
kokonaisia mustapippureita
0
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori ja kuutioi punasipulit sekä valkosipulit. Poista tomaateista kanta ja leikkaa kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää tomaattipyree, kaneli, neilikka ja cayannepippuri. Sekoittele muutama minuutti. Lisää kattilaan sipulit ja valkosipulit, kuullota muutama minuutti. Lisää tomaatit ja basilika varsineen, paista keskilämmöllä kunnes tomaatit pehmenevät.

Soseuta sauvasekoittimella mahdollisimman hyvin. Lisää balsamiviinietikka, muscovadosokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista miedolla lämmöllä kunnes ketsuppi on muuttunut sopivan paksuiseksi, noin puoli tuntia. Laita mustapippurit huhmareeseen ja rouhi rouheeksi. Lisää ketsupin joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Säilö ketsuppi steriileihin purkkeihin. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua, mielellään seuraavaan päivään.

Mummon hölskytyskurkut

Ainekset

4 kpl
avomaankurkkua (n. 700g)
1 dl
väkiviinaetikkaa
1 ½ rkl
sokeria
1 tl
suolaa
3/4 dl
tuoretta tilliä (hienonnettuna)
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita väkiviinaetikka, sokeri, suola ja hienonnettu tilli tiiviiseen kannelliseen astiaan. Viipaloi avomaakurkut ohuiksi viipaleiksi ja lisää astiaan. Laita kansi tiukasti kiinni ja hölskytä purkkia reippaasti. Anna kurkkujen tekeytyä jääkaapissa 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (3)
  1. sari kalliomäki
    17.9.2014, 14:43

    Sielläpä sitten komeilee kolme erilaista hodaria :D. Hölskytyskurkut ovat erinomaisen hyviä ja tästä innostuneena pitää niitä taas väsätä.

  2. Niin komeilee :D. Great minds think alike, vai miten se nyt menikään 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *