Terveelliset naposteltavat: Paahdetut kikherneet x3

height=”1204″ width=”803″>

Tammikuussa moni haluaa syödä hiukan terveellisemmin ja terveellisille resepteille on kysyntää. Meidänkin perheessämme on pyritty lisäämään kasvisten määrää ruoissa, erityisesti myös arkena. Viikonloppuisin olemme usein miehen kanssa iltaisin elokuvia katsellessä napostelleet herkkuja. Nyt olemme nämä vaihtaneet terveellisiin herkkuihin. Paahdetut kikherneet ja pähkinät ovat korvanneet epäterveelliset naposteltavat.

height=”901″ width=”600″>

Paahdetut kikherneet maistuvat erinomaisilta sellaisenaan tai niitä voi hyvin lisätä salaatteihin. Rapeat paahdetut kikherneet sopivat myös erinomaisesti kasvissosekeiton pinnalle lisättäväksi ennen tarjoilua. Vaihtelua paahdettuihin kikherneisiin saa mausteilla. Tammikuussa meillä on herkuteltu kolmella eri tavalla maustetuilla kikherneillä.

Harissa -tahnalla maustetuissa kikherneissä oli juuri sopivasti potkua. Mausteisissa kikherneissä savustettu paprikajauhe toi kivasti hiukan savun makua. Hakanimen metroaseman etnisestä kaupasta ostettu keltainen ras el hanout -mausteseos on ollut meillä ahkerassa käytössä ja sillä maustetut paahdetut kikherneet olivat myös herkullisia. Keltainen ras el hanout mausteseos sisältää kurkumaa, juustokuminaa, cayannepippuria, sarviapilaa, pippuria, korianteria, inkivääriä, fenkolia, valkosipulia ja suolaa.

Napostelun lisäksi paahdettuja kikherneitä on tullut lisättyä salaatteihin, mutta siitä lisää myöhemmin. Terveellistä ja herkullista tammikuuta kaikille!

height=”824″ width=”600″>

 

Paahdetut kikherneet

Ainekset

Mausteiset paahdetut kikherneet
1 kpl
kikherneitä (säilyke) (tölkki 400g/265g)
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
½ tl
jauhettua korianteria
½ tl
savustettua paprikajauhetta
½ tl
valkosipulijauhetta
1 kpl
pieni kuivattu chili (tai chilijauhetta)
½ tl
suolaa
Paahdetut harissa kikherneet
1 kpl
kikherneitä (säilyke) (tölkki 400g/265g)
2 tl
harissaa
1 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
Paahdetut ras el hanout kikherneet
1 kpl
kikherneitä (säilyke) (tölkki 400g/265g)
2 rkl
rypsiöljyä
2 tl
keltaista ras el hanout mausteseosta
0
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Mausteiset paahdetut kikherneet: Huuhtele ja valuta kikherneet hyvin. Sekoita öljy ja mausteet, lisää kikherneet joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada leivinpaprilla päällystetylle pellille. Paahda kiertoilmauunissa 200 asteessa tai tavallisessa uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Lisää suolaa tarvittaessa.

 

Paahdetut harissa kikherneet:Huuhtele ja valuta kikherneet hyvin. Sekoita öljy, harissa tahna ja suola. Lisää kikherneet joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada leivinpaprilla päällystetylle pellille. Paahda kiertoilmauunissa 200 asteessa tai tavallisessa uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Lisää suolaa tarvittaessa.

 

Paahdetut ras el hanout kikherneet: Huuhtele ja valuta kikherneet hyvin. Sekoita öljy ja mausteet. Keltainen ras el hanout mausteseos sisältää kurkumaa, juustokuminaa, cayannepippuria, sarviapilaa, pippuria, korianteria, inkivääriä, fenkolia, valkosipulia ja suolaa. Lisää kikherneet joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada leivinpaprilla päällystetylle pellille. Paahda kiertoilmauunissa 200 asteessa tai tavallisessa uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Lisää suolaa tarvittaessa.

Kommentit (9)
  1. Paloi karrelle tuolla aikamäärällä.

  2. nii mullakin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *