Sienicroisantit
Suppilovahverokeiton kanssa oli tarjolla sienicroisantteja. Croisantit ovat lasten suurta herkkua ja jääkaapista löytyykin tästä syystä usein purkillinen croisanttitaikinaa. Huomasin, että yhden croisanttipurkin osalta parasta ennen päiväys oli menossa umpeen ja päätin tarjoilla suppiskeiton kanssa croisantteja.
Sienisalaatin suurkuluttajina kaapista löytyy myös aina sauvon sienikuutioita. Sienikuutioista syntyi herkullinen täyte croisanteille. Sienicroisantit maistuivat taivaallisilta suppiskeiton kanssa tarjottuina.
Sienicroisantit
Ainekset
- 2 kpl
- purkkia croisanttitaikinaa
- Täyte
- 1 kpl
- sauvon sienikuutioita (säilyke)
- 1 kpl
- punasipuli
- 50 g
- valkosipulituorejuustoa
- 1 dl
- juustoraastetta (esim. emmental)
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- 1 tl
- kuivattua timjamia
- 1 kpl
- kananmuna
- Muut ainesosat
Tee näin:
Valmista sienicroisanttien täyte ensin.
Kuori ja kuutioi punasipuli. Kuullota sipuli kuutioita muutama minuutti.
Valuta säilötyt sienet hyvin.
Sekoita sienet, sipulit, tuorejuusto ja juustoraaste hyvin keskenään.
Mausta täyte pippurilla, suolalla ja timjamilla.
Avaa croisantti taikinapurkki. Jaa taikina pakkauksen ohjeiden mukaan.
Laita sienitäytettä ruokalusikallinen taikinapalan leveään päähän.
Rullaa croisantti ja nosta pellille.
Voitele kananmunalla croisantti ja ripottele juustoraastetta pinnalle.
Paista kiertoilmauunissa 180 asteessa n.15 minuuttia.