Rieskakupit ja savuporotäyte

Itsenäisyyspäivän illallinen aloitettiin meidän perheessä savuporotäytteellä täytetyillä rieskakupeilla. Pitkään kestäneen sairastelun jälkeen oli ihanaa valmistaa oikein kunnon illallinen.

Idean rieskakuppeihin sain tietysti muffinipellillä valmistettavista tortillakupeista. Joulun lähestyessä olivat myös piparkakkumuotit esillä, joten kokeilin tulisiko niillä sopivan kokoisia kuppeja rieskasta. Yllättäen niistä tuli juuri täydellisen kokoisia. Kerrankin jonkin idean toteutus onnistui ihan nappiin. Paistoin rieskakuppeja uunissa 200 asteessa viiden minuutin ajan ja niistä tuli ihanan rapeita.

Tällä kertaa rieskakupit täytin yhdellä suosikkitäytteistäni eli savuporotäytteellä. Alkuruoka oli todella onnistunut ja rieskakuppeja teen taatusti jatkossakin. Rieskakupit on todella helppo valmistaa ja jokainen voi täyttää ne omalla suosikki täytteellään. Suosittelen kokeilemaan.

 

 

Rieskakupit ja savuporotäyte

Ainekset

2 kpl
rullarieskaa (Fazer)
Savuporotäyte
50 g
kylmäsavustettua poroa
1 rkl
hienonnettua punasipulia
2 tl
tuoretta piparjuurta raastettuna
150 g
ranskankermaa
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 rkl
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
Muut ainesosat

Tee näin:

Leikkaa piparkakkumuotilla 12 palaa rullarieskoista ja asettele ne muffinivuoan koloihin. Paista uunissa 200 asteessa 5 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia ja irroita varovasti rieskakupit muffinivuoasta.

Hienonna kylmäsavustettu poro. Sekoita kylmäsavustettu poro, punasipuli, piparjuuri ja ranskankerma hyvin keskenään. Mausta savuporotäyte suolalla ja mustapippurilla. Anna savuporotäytteen maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.

Lusikoi savuporotäytettä rieskakuppeihin. Viimeistele ripottelemalla hienonnettua ruohosipulia pinnalle.

ruoka alkuruoat
Kommentit (1)
  1. Tosi hauska idea nuo rieskakupit. Ajattelin tehdä ensi vapuksi rieskarullia lohitäytteellä. Kiitos vinkistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *