Puutarhassa: Lavatarhan perustaminen osa1

Maaliskuusta asti olen haavaillut lavatarhan perustamisesta ja nyt haave on käymässä toteen. Viikonlopusta kehkeytyi oikea työleiri, kun haimme lavatarhan rakentamiseen tarvittavat laudat, pellavaöljyt, mullat, hiekan, biohiilen, suodatinkankaan, harsot jne. Onneksi säät suosivat ja saimme nauttia auringonpaisteesta koko viikonlopun.

Tänä viikonloppuna ehdimme vasta raahata järkyttävän määrän tavaraa takapihalle. Suoritus kävi suorastaan kuntopiiristä ja tuntuu vieläkin lihaksissa. Rakas mieheni, joka on aina ihailtavalla innolla mukana vaimon projekteissa sai kaksi kolmesta suunnitellusta kasvilavan rungosta valmiiksi. Kasvilavojen rungot valmistettiin kuusilaudasta ja ovat kooltaan 1m (leveys) x 2m (pituus) x 50cm (korkeus).

Ensi viikon aikana olisi tarkoitus käsitellä kasvilavan rungot pellavaöljyllä. Kasvilavojen sisäpuolelle tulee vielä patolevyä, joka toivottavasti pidentää lavojen käyttöikää. Ikuisesti nämä lavat eivät tietenkään kestä, mutta toivottavasti ainakin muutaman vuoden. Lavoihin olisi tarkoitus sekoittaa kasvualusta mullasta, hiekasta, hevosenl annasta ja biohiilestä.

Lavatarhan perustaminen jatkuu ensi viikolla ja toivottavasti ei ole odotettavissa räntää sekä rakeita kuten on ennustettu. Lisää puutarha juttuja luvassa blogiin.

 

Kommentit (2)
  1. sari kalliomäki
    8.5.2017, 04:44

    Aivan samat hommat menossa 🙂 Entisiä on muutama ja viisi tulee lisää, ei tosin ihan noin korkeita mitä teillä. Vadelmaa, mustikkaa ja mansikkaa laatikkoon. Olen ollut edellisiin laatikoihin tosi tyytyväinen.

  2. Purettiin ensin vanhat ja nyt rakennetaan suuremmat sekä korkeammat lavat. Katsotaan pysyisikö lehtokotilot paremmin loitolla :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *