Perinteinen Tiikerikakku hiukan uudella tavalla

height=”1204″ width=”803″>

Lapset halusivat aivan välttämättä leipoa tiikerikakkua viime viikonloppuna. Kakun nimi on taatusti lapsiin vetoava. Leipomisen lomassa pohdiskeltiinkin monta kertaa ja monelta eri kantilta mistä nimi tulee.

Omasta mielestäni perinteinen tiikerikakku on jo ehkä hiukan tylsä, sitä kun on tullut leivottua lukuisia kertoja. Pakkohan tätä perinteistä ohjetta oli siis tuunattava. Kaakaojauhe vaihtui tummaan suklaaseen ja vaaleaan taikinaan päätyi valkosuklaata.

Leivonnan loppumetreillä taikinoihin päätyi vielä appelsiinin sekä sitruunan raastettuja kuoria, että mehuja. Sitruunaa vaaleaan taikinaan ja appelsiiniä tummaan taikinaan. Lopputulos maistui tarpeeksi perinteiseltä tiikerikakulta, mutta mukana oli myös hyvin uusia makuja piristämässä perinteistä kakkua.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Lämpimän tiikerikakun lisukkeena maistuu mainiosti vaniljajäätelö. Jos olet perinteisen tiikerikakkun vannoutunut kannattaja, löytyy perinteinen ohje täältä.

Tuplasuklaa Tiikerikakku

Ainekset

200 g
voita
2 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
kuohukermaa
100 g
tummaa suklaata
100 g
valkosuklaata
2 tl
raastettua appelsiinin kuorta (luomu)
2 rkl
appelsiinin mehua
2 tl
raastettua sitruunan kuorta (luomu)
2 rkl
sitruunan mehua
Vuoan jauhottamiseen
0
voita
0
korppujauhoja
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuutioi huoneenlämpöinen voi ja laita leivontakulhoon. Mittaa kulhoon sokeri ja vatkaa vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri hyvin keskenään. Siivilöi taikinaan samalla varovaisesti sekoittaen. Loppuvaiheessa lisää jauhoseosta ja kermaa vuorotellen samalla sekoittaen.

Jaa taikina kahteen osaan eri kulhoihin. Sulata valkosuklaa. Sekoita sitruunamehu, raastettu sitruunankuori ja valkosuklaa toisen taikinan joukkoon. Sulata tumma suklaa. Sekoita appelsiinimehu, appelsiinin raastettukuori ja tummasuklaa toisen taikinan joukkoon.

Voitele kakkuvuoka ja jauhota koppujauhoilla. Lusikoi vuorotellen taikinoita kakkuvuokaan ja lopuksi sekoita taikinoita hiukan haarukalla sekaisin kakkuvuoassa. Paista kakkua 175 asteessa alimmalla tasolla 50-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla, tikkuun ei jää taikinaa kun kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

 

Kommentit (4)
  1. sari kalliomäki
    22.11.2014, 06:53

    Uuden makuvivahteet on aina parhaita, varsinkin jos saa maistella muiden tekemiä uudistuksia ja arvuutella sisältöä.

  2. Jonna/suolaa&hunajaa
    22.11.2014, 08:52

    Olipas hyvä idea tuunata tiikerikakku uudestaan, vaikka meillä ei sitä perinteistäkään kyllästymiseen asti leivota. En ole tainnut leipoa sitä sitten lapsuuden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *