Mini-Kanahampurilaiset banaanimajoneesilla ja ananassalsalla

height=”1094″ width=”729″>

Jääkiekon MM -kisastudioon nämä herkulliset mini-hampurilaiset eivät ehtineet, mutta maistuvat taatusti herkullisilta muutenkin. Kaupassa tuli vastaan hauskoja minihampurilaissämpylöitä ja lapset halusivat ehdottomasti niitä ostaa. Minihampurilaiset täytettiin tällä kertaa hunajamarinoiduilla broilerin paistileikkeillä, ananassalsalla ja banaanimajoneesilla. Broilerin paistileikkeet laitoin jo edellisenä päivänä marinoitumaan ja grillasin paistileikkeet kypsiksi grillissä. Hunajamarinadin ohjeen löydät linkistä.

Ananassalsa on meillä koko perheen suosiossa ja erityisesti sitä tulee valmistettua kesällä grilliruoan lisukkeeksi. Ananassalsa sopii todella hyvin revityn possun kanssa nautittavaksi, blogiarkistosta löytyykin postaus tästä yhdistelmästä. Yleensä jaan salsan kahteen kulhoon ja lisään chiliä vain toiseen salsaan. Perheen tytöt eivät vielä ymmärrä tulisen ruoan päälle, ekaluokkalainen tosin tykkää jo hieman tulisemmastakin ruoasta.

Banaanimajoneesi kuulostaa aika hurjalta, mutta on todella hyvää. Törmäsin banaanimajoneesiin ensimmäistä kertaa katsoessani Niki ja Henkka vs amerikka -sarjaa. Banaanimajoneesi kuulosti niin erikoiselta yhdistelmältä, että sitä oli ihan pakko kokeilla. Banaanimajoneesi osoittautui herkulliseksi ja sitä onkin muutamaan otteeseen jo tullut tehtyä hiukan eri versioina. Banaanimajoneesin onnistuminen vaatii muuten erittäin kypsän banaanin.

Mini-kanahampurilaisista tuli todella herkullisia ja uskon, että näitä tehdään meillä toistekkin. Minihampurilaisten sijaan voi hyvin tehdä myös normaalin kokoisia hampurilaisia, aineksista riittää 6 tavallisen kokoiseen hampuyrilaiseen.

Mini-Kanahampurilaiset

Ainekset

12 kpl
minihampurilaissämpylöitä
500 g
broilerin paistileikkeitä
Banaanimajoneesi
0
kypsä banaani
2 dl
majoneesia
½ kpl
sitruunan mehu
2 tl
curryjauhetta
1 tl
kurkumaa
0
suolaa
Ananassalsa
1 kpl
tuore ananas
1 kpl
suippopaprika
2 rkl
punasipulia hienonnettuna
1 kpl
punainen chili hienonnettuna
2 rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
1 kpl
limen mehu
0
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori ananas ja poista keskeltä puumainen osa. Leikkaa ananas ja paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää muut salsan ainekset joukkoon ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Valmista seuraavaksi banaanimajoneesi. Kuori banaani ja pilko se kulhoon. Mittaa kulhoon muut majoneesin ainekset ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan viidentoista minuutin ajaksi.

Mausta broilerin paistileikkeet haluamallasi tavalla. Voit esimerkiksi tehdä hunajamarinadin. Grillaa paistilekkeet grillissä molemmilta puolilta kypsäksi. Anna jäähtyä hetki. Leikkaa paistileikkeet kahteen osaan.

Käytä hampurilaissämpylät nopeasti grillissä. Täytä hampurilaissämpylät banaanimajoneesilla, ananassalsalla ja grillatulla broilerilla. Herkullete heti.

Kommentit (6)
  1. sari kalliomäki
    17.5.2015, 18:02

    Ihan ylisöpöjä, ei tällaisia saisi postailla lainkaan 😀

  2. Kaisa Sutela
    27.5.2015, 19:39

    Teinpä näitä – tai näiden isoveljiä – ja vallan maukkaita olivat. Salsa ja majoneesi menevät varmasti uusiokäyttöön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *