Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Makoisa vuosi 2016

Vuosi 2016 oli makoisa ja reseptejä kertyi blogiin taas huima määrä. Päätin koota omat suosikkini viime vuoden jokaiselta kuukaudelta tähän postaukseen.

Tammikuussa blogin kävijämäärä tuplaantui hetkeksi kun julkaisin paahdettujen porkkanoiden reseptin. Suosittuja paahdettuja porkkanoita käytin veriappelsiinisalaatissa, joiden sesonki on muuten taas käsillä.

Helmikuussa herkuttelimme eräänä hitaana viikonloppuaamuna perheen kanssa ensimmäistä kertaa smoothie bowlilla. Lasten suosikki aamiaisherkkua onkin sen jälkeen tullut tehtyä useaan otteeseen.

Maaliskuussa pääsiäisen hitiksi nousivat avokado-wasabitäytteellä täytetyt kananmunat. Näitä tehdään taatusti myös tulevana pääsiäisenä!

Huhtikuussa kauppoihin saapuivat taas ensimmäiset ulkolaiset uudet perunat. Uusien perunoiden maku oli taas pettymys, mutta uunissa paahdetut uudet perunat maistuivat herkullisilta.

Toukokuussa löysin kaupasta ensimmäistä kertaa broccolinia. Broccolineista tein vapuksi herkullista lämmintä salaattia.

Kesäkuussa ensimmäiset mansikat päätyivät vuohenjuuston kanssa salaattiin. Salaatin kanssa oli tarjolla flank steakia.

Heinäkuussa ihastuin munakoisopizzoihin. Munakoisopizzoja on taas pian tehtävä, kun resepti muistui nyt mieleen.

Elokuussa muisteltiin lapsuuden Kanarialle suuntautuneita lomia ryppyperunoiden ja mojokastikkeen voimalla. Kohta suuntaammekin koko perheen kanssa sinne lomalle ja pääsemme nauttimaan tästä herkusta paikan päällä.

Syyskuussa kokeilin ensimmäistä kertaa suosioon noussutta härkistä. Härkistä käytin trendikkääseen kulhoruokaan. Härkis on jäänyt perhemme arkiruokien raaka-aineeksi ja on hyvä vaihtoehto jauhelihalle.

Lokakuussa leivoin herkän punajuuriruusupiirakan, tästä ei piirakka paljoa kauniimmaksi voi mennä.

Marraskuussa haudutin ruusukaaleja kermassa ja ne olivat taivaallisia!

Hyvää ja maukasta Uutta Vuotta 2017!

Joulukuussa itsenäisyyspäivää juhlittiin perheen parissa ja tarjolla oli söpöjä rieskakuppeja savuporotäytteellä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *