Lehtikaalipiirakka perjantain ratoksi

style=”width: 730px; height: 1094px;”>

Lehtikaali teemaviikko jatkuu blogissa Lehtikaalipiirakan muodossa tai pikemminkin Lehtikaali-pekonipiirakan muodossa. Suolaiset piirakat kuuluvat meillä viikonloppuun. Perjantaina, kun jaksaa töiden jälkeen leipoa herkullisen piirakan on viikonloppu pelastettu. Piirakasta riittää perheen aikuisille myöhäiselle aamiaiselle, lounaalle ja iltapalalle. Lapset eivät (onneksi) vielä ole ihastuneet suolaisiin piirakoihin.

Tällä kertaa kokeilin piirakkaan lehtikaalia ja lopputulos oli niin herkullinen, että viimeisestä palasta taidettiin hieman kinastellakin. Piirakan pinnalla lehtikaalista tuli uunissa todella rapeaa ja se toi mukavaa kontrastia piirakkaan. Suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan. Herkullista viikonloppua kaikille!

style=”width: 730px; height: 1094px;”>

 

Lehtikaalipiirakka

Ainekset

Pohja
150 g
voita
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
täysjyväspelttijauhoja
0
suolaa
2 rkl
kylmää vettä
Täyte
100 g
lehtikaalia
150 g
pekonia
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulin kynsi
2 dl
vahvaa juustoa raastettuna (esim. emmental, gruyere)
3 dl
ruokakermaa
3 kpl
munaa
0
mustapippuria myllystä
0
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensin pohja. Kuutio kylmä voi ja laita kulhoon. Lisää kulhoon jauhot ja suola. Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää lopuksi kylmä vesi ja muotoile taikinasta pallo. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi. Voitele 26 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka voilla. Painele taikina tasaisesti vuokaan, myös reunoille. Pistele taikina haarukalla ja paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Kuutioi pekoni, kuori ja kuutioi sipuli. Poista lehtikaalin lehdistä lehtiruoti ja pilko sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuori valkosipulin kynsi ja hienonna. Paista pekonikuutiot rapeiksi pannulla, lisää sipulikuutiot ja kuullota muutama minuutti. Lisää lehtikaali ja valkosipuli, kuullota vielä muutama minuutti. Siirrä kaikki ainekset pannusta piirakkapohjan päälle.

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon ruokakerma ja juustoraaste. Mausta mustapippurilla ja suolalla, sekoita hyvin. Kaada seos tasaisesti piirakkavuokaan. Paista piirakkaa 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on saanut tarpeeksi väriä.

 

Kommentit (5)
  1. Johanna/Herkkuhovi
    21.4.2015, 05:10

    Suolaiset piirakat on kyllä hyviä, jotenkin niitä tulee tehtyä silti vain juhliin. Tämä piirakka kuulostaisi kyllä ihanalta, lehtikaali on vielä kokematta ja pekoni sen kaverina kyllä houkuttaisi.. ehkäpä meidän viikonloppuna nähdään tälläinen, ihan vain siksi että arkenakin on lupa herkutella piirakalla 😉
    Aurinkoista tiistaita!

  2. Pakko tulla kehumaan tätä reseptiä, kun useampaan otteeseen olen sen innoittamana leiponut! Kasvisversiossa laitoin pekonin tilalle kuivattuja sieniä, jotka voissa kuullotin, sopii myös hyvin lehtikaalin kanssa. Vieraat ovat myös nauttineet piirakasta ja ohjetta olen useammalle vinkkaillut…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *