Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Lapsiperheen arjen pelastus: Makuviikko

Kaupallinen yhteistyö: Makuviikko

Sunnuntai-iltaisin istumme miehen kanssa alas ja käymme läpi seuraavan viikon ja laadimme selviytymisstrategian tulevaa viikkoa varten. Viisihenkisen lapsiperheen arjen pyörittäminen on aina välillä hiukan haastavaa. Muutama sunnuntai takaperin alkava viikko ei näyttänyt ollenkaan houkuttelevalta. Mies oli lähdössä työmatkalle koko viikoksi ja pyörittäisin perheen arkea yksin. Ajatus maanantain kauppareissusta töiden jälkeen päiväkotipäivän uuvuttaman uhmaikäisen kanssa ei totuuden nimissä tuntunut todellakaan houkuttelevalta.

Huokaisin helpotuksesta, kun muistin ettei kauppareissu olisi tarpeen vaan saisin ruoat kotiovelle! Sain nimittäin blogin kautta mahdollisuuden kokeilla Makuviikko -palvelua. Makuviikko -palvelun kokeilu ei olisi voinut osua parempaan ajankohtaan, kotiovelle toimitettu ruokakassi resepteineen helpotti arkea huomattavasti.

Makuviikko ruokakassin voit tilata helposti nettisivulta makuviikko.fi. Makuviikon ruokakasseissa on vaihtoehtoina viiden päivän perheboksi, kolmen päivän perheboksi tai pariskuntaboksi (kahdelle hengelle, neljälle päivälle). Voit valita kertatilauksen tai edullisemman kestotilauksen.

Ilokseni voin kertoa, että te lukijat saatte 20 euron alennuksen ensimmäiseen Makuviikko tilaukseen alennuskoodilla KKP20. Alennuskoodi on voimassa lokakuun loppuun asti. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan arkea huomattavasti helpottavaa palvelua.

En ollut aikaisemmin kokeillut Makuviikko -palvelua ja täytyy tunnustaa, että hiukan jännitti mitä maanantai-iltana kotiovelle toimitettaisiin. Jännitin aivan turhaan, sillä kotiovelle toimitettiin aikataulussa tukevassa pahvilaatikossa todella laadukkaita aineksia. Kasvikset oli pakattu paperipusseihin ja ne olivat aivan moitteettomia laadultaan, kuten muutkin perheboksin tuotteet. Reseptien osalta en jännittänyt ollenkaan, sillä kaikki Makuviikon reseptit ovat itselleni erittäin tuttuja ja useampaan otteeseen hyväksi havaittuja Maku.fi reseptejä.

Lapset avasivat pahvilaatikon aivan innoissaan  ja yhdessä tutkimme laatikon sisältöä. Samalla luimme läpi laatikosta löytyneen reseptivihkon. Lapsista oli hauska tietää seuraavien päivien menu etukäteen. Reseptivihko sisälsi tietysti perheboksin reseptit ja hyvää tietoa tuotteista. Vihkoon oli lueteltu kaikki perheboksin ainekset ja luomutuotteet oli merkitty erikseen. Vihkoon oli kerätty myös hyviä vinkkejä ruokien valmistukseen ja käyttöjärjestykseen. Meille toimitetun perheboksin osalta suosilteltiin käyttämään suppilovahverot alkuviikosta, koska ne eivät ole kovin hyvin säilyviä.

Tilasin meille Makuviikon kolmen päivän perheboksin, tilauksen yhteydessä on tulevan viikon menu hyvin esitelty. Tilauksen jälkeen sain sähköpostiin reseptivihkon sähköisessä muodossa ja toimitusajankohdan tulevalle maanantaille. Kolmen päivän perheboksin menu oli osaltamme seuraava: Suppilovahvero-Ramenkeitto, Enchiladat luomujauhelihatäytteellä ja Maalaiskanapyörykät ja uunibataatit.

Valmistin ensimmäiseksi suppilovahvero-ramenkeittoa ja keitto oli aivan mahtavan makuista. Suppilovahvero-ramenkeitto osoittautui minun suosikikseni perheboksin ruoista. Onnekseni herkullista keittoa jäi hiukan yli ja sain otettua seuraavana päivänä maukkaan lounaan töihin mukaan. Kaikki Makuviikon perheboksin ruoat maistuivat hyvin koko perheelle, lasten suosikki oli kuitenkin luomujauhelihasta valmistetut enchiladat. Luomujauheliha oli huippulaatua, joten en yhtään ihmettele annoksen saamaa suosiota lasten keskuudessa. Olen monta kertaa kirjoittanut blogissa reseptien seuraamisen vaikeudesta ja tälläkin kertaa tuli hiukan sovellettua reseptejä. Uunibataattien sijaan meillä herkuteltiin bataattimuussilla, joka oli todella herkullista. Valmiista raaka-aineista ja resepteistä huolimatta voit halutessasi käyttää luovuutta ja kehitellä uusia reseptejä tai seurata hyväksi havaittuja reseptejä.

Olin todella tyytyväinen Makuviikko -palveluun ja ruokakassin sisältöön sekä resepteihin. Täytyy sanoa, että Makuviikon maanantain ruokatoimitus pelasti viikon, kun olin yksin pyörittämässä lapsiperhe härdelliä. Kun ei tarvitse miettiä milloin käyn kaupassa tai mitä laitan ruoaksi jää aikaa enemmän muihin asioihin. Tyytyväisenä asiakkaana voin todeta, että tilaus tehdään toistekkin viimeistään silloin kun mies on taas koko viikon työmatkalla.

Muista lukijaetu 20 euron alennus Makuviikko-tilauksesta! Alennuskoodi KKP20.

Alennuskoodi on voimassa lokakuun loppuun asti.

Makuviikko -palvelusta voit lukea lisää osoitteesta makuviikko.fi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *