Kana-Chorizopata ja Lehtikaalicouscous

width=”744″ height=”1115″>

Chorizopastasta kirjoittaessani vihjaisin, että chorizoa on tullut käytettyä muihinkin ruokiin. Tällä kertaa käytin kesto chorizoa tuoreen sijaan ja se sopikin pataan broilerin kera erinomaisesti. Chorizo toi pataan rutkasti makua. Mausteinen pata tarjoiltiin couscousin kera, jonka joukkoon laitoin lehtikaalia. Kauppoihin ilmeistyi viime kuussa suomalaista lehtikaalia ruukussa. Ruukkulehtikaali on hieman pehmeämpää ja sopii erinomaisesti salaatteihin. Blogiarkistosta löytyy myös Kana-Chorizopata, jossa lehtikaali lisätään pataan.

Kana-Chorizopata ja Lehtikaalicouscous

Ainekset

Kana-Chorizopata
680 g
naapurin maalaiskananpojan maustamattomia paisteja
200 g
chorizoa
1 rkl
öljyä paistamiseen
3 kpl
varsisellerin vartta
3 kpl
porkkanaa
3 kpl
valkosipulin kynttä
1 dl
kuivaa valkoviiniä
2 dl
kanalientä
400 g
mutti tomaattimurskaa
2 rkl
mutti tomaatti pyreetä
1 tl
savustettua paprikajauhetta
0
mustapippuria myllystä
0
suolaa
Lehtikaalicouscous
4 dl
täysjyvä couscousia
3/4 dl
neitsyt oliiviöljyä
1 kpl
sitruunan mehu
0
tuoretta lehtikaalia (ruukullinen)
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori sipulit, porkkanat ja valkosipulin kynnet. Kuutioi sipulit, porkkanat ja varsisellerin varret. Hienonna valkosipulin kynnet. Poista chorizosta kuori ja viipaloi. Kuumenna padassa öljy ja ruskista broilerin paistipalat molemminta puolilta. Nosta syrjään odottamaan. Lisää pataan chorizo ja paista hetki. Lisää kasvikset ja kuullota hetki. Lisää viini ja anna kiehahtaa. Lisää kanaliemi, tomaattimurska ja pyree. Mausta suolalla, mustapippurilla ja savustetulla paprikajauheella. Lisää broilerit pataan ja laita kansi päälle. Nosta uuniin 175 asteeseen ja anna hautua kaksi tuntia. Nosta halutessasi broilerin paistit padasta ja irroita lihat luista. Lisää lihat takaisin pataan.

Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja sitruunan mehu. Huuhtele lehtikaalit ja poista lehtiruoti. Pilko lehtikaali sopivan kokoisiksi paloiksi ja sekoita couscousin joukkoon.

Kommentit (3)
  1. kana ja chorizo <3 toimii aina! Varmasti huippu hyvää settiä!

  2. sari kalliomäki
    8.2.2015, 19:53

    Aina vaan paranee nämä reseptit, takulla mainio yhdistelmä :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *