Italialainen Munakoisopaistos

height=”751″ width=”500″>

Rakastan munakoisoa ja italiaista ruokaa. Joulukuussa söin ravintolassa taivaallista munakoisopaistosta ja siitä asti on pitänyt kokeilla sitä itse valmistaa. Lapset lähtivät mummilaan hiihtoloman viettoon. Oiva tilaisuus siis kokata rauhassa ja viettää lauantai ilta kotona kahdestaan miehen kanssa hyvän ruoan merkeissä.

Munakoisopaistos on monivaiheinen resepti, mutta ei ole vaikea valmistaa. Uunista tulvivat tuoksut lupasivat hyvää ja oli kyllä vaikea malttaa antaa munakoisovuoan jäähtyä. Ilokseni munakoisopaistos onnistui erinomaisesti ja maku oli todellakin kaiken vaivan arvoista. Munakoisopaistosta voi nauttia sellaisenaan esimerkiksi vihersalaatin kera tai lisukkeena.

Munakoisopaistos toimitti illallisella lisukkeen virkaa, sen kanssa oli tarjolla mm. paahdettuja kirsikkaterttutomaatteja. Muista illallisen ruoista lisää myöhemmin.

height=”749″ width=”500″>

height=”751″ width=”500″>

Italialainen Munakoisopaistos

Ainekset

1 kg
munakoisoja (noin 3 kpl)
0
oliiviöljyä
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
100 g
parmesaania
250 g
mozzarella di bufala (2 kpl)
Tomaattikastike
2 rkl
oliiviöljyä
2 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
800 g
tomaattimurskaa (mutti)
70 g
tomaatti pyreetä
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
0
ripaus sokeria
1 dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
½ dl
tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
Muut ainesosat

Tee näin:

Aloita valmistamalla tomaattikastike. Kuumenna kattilassa oliiviöljy. Kuullota hienonnettuja valkosipulin kynsiä hetki. Lisää tomaattimurska ja tomaatti pyree. Kuumenna tomaattikastike kiehuvaksi. Mausta tomaattikastike suolalla, pippurilla, ripauksella sokeria. Anna tomaattikastikkeen kiehua hiljalleen noin tunnin verran. Lisää lopuksi kastikkeeseen tuoreet yrtit.

Leikkaa munakoisot pituussuunnassa noin 1cm paksuisiksi viipaleiksi. Suolaa munakoisoviipaleet molemmilta puolilta ja anna itkettyä puoli tuntia. Huuhtele suola pois munakoisoviipaleista ja kuivaa hyvin. Levitä munakoiso viipaleet leivinpapereilla peitetyille pelleille. Ripottele pinnalle oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Paahda munakoisoviipaleita uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä.

Raasta parmesan pala raasteeksi. Revi mozzarellat käsin paloiksi. Aloita munakoisopaistoksen kasaaminen laittamalla paahdettuja munakoisoviipaleita uunivuoan pohjalle. Levitä päälle tomaattikastiketta, raastettua parmesaania ja mozzarella paloja. Toista kerroksia ja levitä viimeiseksi munakoisopaistoksen pinnalle tomaattikastiketta ja raastettua parmesaania. Paista munakoisopaistosta uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä. Anna munakoisopaistoksen jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentit (2)
  1. Anneli Asunmaa
    21.2.2016, 14:55

    Meidän perheen suosikkiruokiin kuuluu samantapainen paistos nimeltään ” Imaami pyörtyi”. Siinä munakoisoviipaleet paistetaan öljyssä eikä kastiketta keitetä. Sitä tehdään Turkissa ja Kreikassa ja resepti voitti joskus ET-lehden kilpailun aiheena paras ruokamatkamuisto.

  2. Imaami pyörtyi kuuluu myös minun suosikkeihin ja on erityisesti yksi äitini lempiruoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *