Halloumi-Munakoisosalaatti

height=”1095″ width=”730″>

Huh minkälainen kesäflunssa on vieraillut meidän perheessä. Jälkitauteja on pukannut jos jonkinlaista. Harmittaa ihan vietävästi, kun tähän aikaan haluaisi viettää kaiken liikenevän ajan puutarhassa. Onneksi nyt alkaa jo näkyä valoa tunnelin päässä.

Helteitä on luvattu (jos pitkän ajan ennustuksiin voi yhtään luottaa), joten varautukaa salaattiresepti tulvaan. Kuumuus vaikuttaa nimittäin minun ruokahaluuni niin, että oikeastaan vain salaatit maistuvat helteillä. Tämä ei kyllä itseäni haittaa yhtään, kesä on nimittäin ihan parasta aikaa syödä pelkästään salaatteja. Tuoreita raaka-aineta löytyy vaikka muille jakaa, joten variaatioiden määrä on rajaton.

Hieman olemme jo saaneet lämpimistä ilmoista nauttia ja salaattiahan sitä teki heti mieli. Helteiksi näitä ilmoja ei vielä voi kutsua, joten salaatti oli osittain lämmin. Halloumin ja munakoison voi hyvin grillata myös grillissä uunin ja pannun sijaan. Chilivinegretissä oli toivottavasti tarpeeksi potkua häätämään tämä viheliäinen kesäflunssa. Toivotaan, että chilin, calkosipulin, sitruunan ja hunajan yhdistelmä on pöpöjä tappava.

height=”1096″ width=”730″>

 

Halloumi-Munakoisosalaatti

Ainekset

1 kpl
munakoiso
0
kikherneitä (säilyke) (1 tölkki)
0
jauhettua jeeraa (juustokuminaa)
0
jauhettua korianteria
0
savustettua paprikajauhetta
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
0
oliiviöljyä
1 kpl
halloumia
1 kpl
jääsalaattia
3 kpl
tomaattia
2 kpl
uutta sipulia
Chilivinegretti
½ kpl
punainen chili
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
sitruunamehua
3 rkl
neitsyt oliiviöljyä
1 tl
hunajaa
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Poista munakoisosta kannat ja viipaloi 1,5 cm paksuisiksi kiekoiksi. Ripottele munakoisoviipaleille suolaa ja anna itkettyä noin 20 minuuttia. Pyyhi suolat pois. Laita munakoisoviipaleet leivinpaperilla peitetyn pellin toiseen reunaan. Huuhtele ja valuta kikherneet huolellisesti, lisää pellin toiseen reunaan. Tarvittaessa voit kuivata kikherneitä vielä talouspaperilla. Ripottele munakoisoviipaleiden ja kikherneiden päälle haluamasi määrä mausteita (jeera, korianteri, savustettupaprikajauhe, suola ja mustapippuri. Ripottele vielä päälle oliiviöljyä. Paahda munakoisoa ja kikherneitä uunissa grillivastuksen alla kunnes saavat hiukan väriä. Käännä munakoisoviipaleet ympäri ja sekoita hiukan kikherneitä. Lisää halutessasi mausteita ja öljyä. Jatka paahtamista uunissa kunnes munakoisoviipaleet ja kikherneet ovat kullanruskeita. Nosta pelti pois uunista ja anna hiukan jäähtyä.

Leikkaa halloum viipaleiksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista halloumviipaleet rapeiksi molemmilta puolilta. Viipaloi tomaatit ja uudet sipulit. Kokoa salaatti lisäämällä kaikki ainekset salaattikulhoon. Valmista chilivinegretti sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Ripottele chilivinegretti salaatin pinnalle. Tarjoile heti.

Kommentit (2)
  1. Kiitos tästä ohjeesta, salaatti oli ihana! Munakoiso on yksi lempikasviksistani ja talvisalaattiin – tein siis tämän nyt tammikuun pakkasilla- kuuluu ehdottomasti paahdetut kasvikset. Lämmintä ja ruokaisaa, ja tässä ihanat mausteet. Ensi kerralla muokkaan salaattia niin että käytän kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja ja paahdan myös ne.

  2. Kiva kuulla, että salaatti maistui. Paahdetut miniluumutomaatit kuuluvat myös omiin suosikkeihin ja sopivat taatusti tähän salaattiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *