Grillattu salaatti ja homejuustokastike
Tiina oli tehnyt salaatti lohkoja homejuustokastikkeella ja siitä se ajatus sitten lähti… Sydänsalaatit sopii mainiosti grillattavaksi ja sydänsalaatit onkin tullut grillattua jo muutamaan otteeseen.
Grillatun sydänsalaatit maistoin vain mustapippurilla. Grillatun salaatin kera oli tarjolla pekonia ja homejuustokastiketta. Grillattu sydänsalaatti sopii hyvin tarjottavaksi caesar salaatin tyyliin pihvin lisukkeena: http://www.maku.fi/reseptit/ribeye-pihvit-ja-grillattua-sydansalaattia
Grillattu salaatti sopii hyvin tarjottavaksi myös ankan rinnan ja tuoreiden vadelmien kera: http://www.maku.fi/reseptit/ankan-rintafiletta-ja-grillattua-salaattia Suosittelen kokeilemaan tänä kesänä sydänsalaatin grillausta!
Grillattu salaatti ja homejuustokastike
Ainekset
- 250 g
- sydänsalaattia
- 1 rkl
- Öljyä grillaamiseen
- 0
- mustapippuria myllystä
- 150 g
- pekonia
- Homejuustokastike
- 200 g
- ranskakermaa
- 75 g
- sinihomejuustoa
- 1 dl
- tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
- 1 kpl
- pieni valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 2 tl
- Dijon-sinappia
- 0
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Valmista ensin homejuustokastike. Murustele homejuusto ranskankerman joukkoon. Hienonna ruohosipuli ja valkosipulin kynsi, sekoita ranskankermaan. Mausta homejuustokastike Dijon sinapilla, mustapippurilla ja suolalla. Nosta homejuustokastike jääkaappiin maustumaan grillauksen ajaksi.
Paista pekonit rapeaksi pannulla ja nosta talouspaperin päälle valumaan.
Leikkaa sydänsalaatit neljään osaan. Sudi salaatit öljyllä. Grillaa salaatteja muutaman minuutin ajan jokaiselta puolelta tai kunnes salaatti saa hiukan väriä.
Asettele grillatut salaatit ja pekonit tarjoilulautaselle ja tarjoile homejuustokastikkeen kera.