Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Avokadodippi ja Srirachamajoneesi

Kuten edellisessä postauksessa tuli todettua niin tein tänä viikonloppuna tyttärien toiveesta itse kananugetteja. Kananugettien lisäksi oli tarjolla mangosalaattia ja korianterikurkkuja. Kananugetit vaativat tietysti myös dippejä.

Avokadoista ja turkkilaisestajogurtista surautin sauvasekoittimella herkullisen avokadipit, joka maustettiin punaisella chilitahnalla ja tuoreella korianterilla. Toiseksi dipiksi valmistin helpon ja herkullisen srirachamajoneesin. Srirachamajoneesin tulisuuden voit päättää itse, mutta meillä sriracha -kastiketta laitettiin peräti 2 rkl majoneesin joukkoon. Perheen aikuisten makuun juuri sopivasti potkua.

Dipit tarjoiltiin siis itsetehtyjen kananugettien kera ja seuraavassa postauksessa luvassa herkullisten kananugettien ohje.

Avokadodippi ja Srirachamajoneesi

Ainekset

Avokadodippi
2 kpl
avokadoa
1 dl
turkkilaistajogurttia
2 rkl
limen mehua
½ kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 tl
punaista chilitahnaa
½ tl
suolaa
½ dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
Srirachamajoneesi
2 dl
majoneesia (hellmans)
1-2 rkl
Sriracha -kastiketta
1 rkl
limen mehu puristettuna
½ kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
½ tl
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Avokadodippi:

Puolita avokadot, poista kivet ja kuoret. Kuutioi avokadot ja laita korkeareunaiseen kulhoon. Ripottele päälle limen mehu. Lisää kulhoon turkkilainenjogurtti, valkosipuli, chilitahna ja suola. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon hienonnettu korianteri. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 min. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Srirachamajoneesi:

Sekoita majoneesi, haluamasi määrä sriracha -kastiketta, limen mehu, hienonnettu valkosipuli ja suola hyvin keskenään. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 min. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *