Blogit
Kasvihormoni

Voi pakkanen!

tyomaa-1”Siinä kerrotaan, että joku tekee meidän pihassa lumitöitä”, tokaisi nuroempi juniori, kun ihmettelimme pihamme reunaan asetettua liikennemerkkiä.

Olin kauhuissani: joku yrittää varastaa parhaan talviaikaisen hyötyliikuntani! Hus pois, se on minun varaama homma, johon muut saavat puuttua vain pahimpina loskapäivinä ja silloin, kun aura-auto on kuormannut sisääntuloon polven korkuisen esteen ja on minulla kiire muihin puuhiin. Mutta että tuollainen salskea mies kevyen pakkaslumen kokoamispuuhissa? Ei ikinä!

pohjoispuoli-7Olen ollut tyytyväinen, että meidän pihaan on varattu riittävästi tilaa lumen varastoinnille, sitä nimittäin sataa meidän tontille talven aikana paljon. Tosi paljon.

Positiivista on myös se, että parkkipaikan päässä on alamäkeen viettävä rinne, jonne lumet saa työntää. Alla on havuja, jotka kärsivät lumikuormasta jossain määrin, mutta ainakin toistaiseksi tuhot ovat olleet kohtalaisen vähäisiä. Yllä olevassa kuvassa oleva laakakataja on kuivattanut joka vuosi jonkun oksan, mutta sitä tuntuu tapahtuvan myös muualla kuin lumikuorman alla, joten lunta ei voi syyttää kaikista tuhoista.

kirsikkapenkki-3Puutarhassa on lumen ja pakkasen jäljiltä kaunista. Perjantaina oli niin aurinkoistakin, että sain vaihteeksi kauniita kuvia. Pakkanen kuitenkin pääsi terassin sisään ja jäädytti viime postauksen istutukset – nyt ne ovat mennyttä ja odottavat vain lopullista kohtaloaan osana kompostin kiertokulkua. Voi talvi sentään, minä kun kuvittelin nauttivani pelargonista ja krysanteemeista vielä joulunakin.

Päädyin myös edistämään talvea keräämällä syksyiset lyhdyt ja oranssin potkupallon pois kirsikkapuusta, tramppa sen sijaan sai vielä jäädä pihaan sen työmiehen tehdessä niitä lumitöitä siellä merkissään. Nuo lyhdyt ovat olleet kiva lisä pihalla. Nyt virittelen sinne ketjuvalot ja sytytän ne heti, kun kaipaan jouluista tunnelmaa. kirsikkapenkki-2Samalla toivon, että se ensimmäisen kuvan tonttu osaa pysyä pois meidän pihalta – sen paikka on tien päässä olevalla rakennustyömaalla. Ensi kesänä meillä on viiden asunnon verran uusia naapureita!

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (2)

  1. Pauliina

    Olihan se aikamoista kun talvi tuli keskiviikkona, mutta ei lähtenytkään torstaina eikä vielä muinakaan päivinä. Mahtavaa, että pidät lumitöistä. Täällä on yksi niin innokas lumien kolaaja, ettei minun parane innostua niistä. Voisi tulla kisailua 🙂

    • Sini K.

      Todellakin yllätti pitkällä pakkasjaksolla! Olen ollut suorastaan pulassa, kun pyörästä puuttuu talvirenkaat ja pitäisi päästä liikkeelle. Olen ehtinyt jo unohtaa auton olemassaolon ja lähinnä mietin, että miten ehdin töihin ajoissa kävellen. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *