Blogit
Kasvihormoni

Violetit krookukset levittäytytävät

Krookus_violetti_kasvihormoni.fi-3Katso, kuinka söpöjä ne ovat kurkotellessaan kohti aurinkoa. Ne ovat kuin autoilijat kello neljän ruuhkassa, kaikki kiirehtimässä yhtä aikaa pois Valmetin parkkipaikalla ja nauttimassa samalla auringon hellivistä sätesitä. Näiden liikennevalot vaan ei taida vaihtua vihreiksi, siinä ne töröttävät ja pysyvät, kunnes on aika ryhtyä siementen tekoon.

Mahtavat krookukset, kunpa sitä itsekin tajuaisi olla noin innoissaan tungoksesta ja siitä, että aurinkoa on tarjolla kaikille se sama määrä siinä ruuhkassa.

Krookus_violetti_kasvihormoni.fi-8Viime keväänä innostuin Kew Gardenin vierailun jälkeen krookusnurmesta (inspiraatiopostaukseni on täällä). Ei meillä vieläkään ole varsinaista krookusnurmea, mitä nyt kaivinkone siirsi muutaman sipulin penkistä nurmen puolelle, mutta kyllä näitä krookuslämpäreitä voi jo hyvällä omallatunnolla kutsua jonkinlaisiksi lammiksi. Tai ainakin lätäköiksi. Ihan kuin ämpärillinen keväistä kauneutta olisi kaatunut kukkapenkkiin ja siinä ne loistavat, läikkä toisensa perässä.Krookus_violetti_kasvihormoni.fi-7Läiskät tosin alkavat olla paikoin niin tiiviitä, että uskaltaisikohan näitä jo vähin erin jakaa ja levittää vielä laajemmalle? Onko kokemuksia?

Krookus_violetti_kasvihormoni.fi-5 Krookus_violetti_kasvihormoni.fi-4 Krookus_violetti_kasvihormoni.fi-2

Mikä on sinun kasvihaaveesi?

Crocus are spreading and forming waves. Finally, I’ve wanted this since we moved here five summers ago.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (7)

 1. Piparminttu

  Hurmaavat krookukset! Ja ihanat esikot edellisessä postauksessa. Kevään parasta antia.

  • Sini K.

   Eikö! Nyt meillä aukesivat myös lumikellot (näin myöhään!), kevät sen kun paranee.

 2. Matara

  Ihania krookuksia! Harmi kun rusakot käyvät meillä napsimassa ne poikki. Ainoa, mikä tällä hetkellä kukkii runsaasti on kevättähti, ne eivät näytä rusakoille kelpaavan eli niitä lisää siis. Ja ensimmäiset bellikset eli kaunokaiset ovat jo availleet kukkansa, samoin itse asiassa kevätkaihonkukat. Kevätvuohenjuurissakin alkaa olla niin muhkeat nuput että saattavat hyvinkin kukkia jo viikonloppuna.

  • Sini K.

   Kummia nuo rusakot, meilläkin on niitä, mutta jostain syystä syövät vain muiden naapurien pienemmät kukkamäärät, ei näitä meidän. Mikä lienee – haju tai muu – joka pitää meidän puskat koskemattomina.

 3. pioni

  Ihania lammikoita, meilläkin on tuollaisia:)
  Tällä hetkellä puutarhahaaveena on sinisten pikkukukkien meri omassa puutarhassa;)

  • Sini K.

   Sinisiä kevätkukkia onkin monia, niitä yhdistelemällä saa varmasti pitkäkestoisen ja monisävyisen istutuksen. Hyvä haave!

 4. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

  […] puolivälin jälkeen, mikä aloitti varsinaisen puutarhablogikauden. Näsiöistä siirrytään violetteihin ja valkoisiin krookuksiin, niistä esikoihin (joista nämä kuvan keltaiset ovat suosikkejani) ja […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *