Blogit
Kasvihormoni

Viileän kesän voittaja: orvokki

Sisääntulo_Kasvihormoni.fi-2

Eipä olisi uskonut, että tänä kesänä voisi kehua jonkun kasvin kasvua ylenpalttiseksi, mutta niinpä vaan puupäätarhurin takahuoneessa on julistettu kesän voittaja. Se on meidän sisääntulon pikkukukkainen orvokki, joka on oikea pöheikkö!

Sisääntulo_Kasvihormoni.fi-4

Keväällä ajattelin vielä, että oven pielessä on erilaisia lehtikasveja ja niiden seassa häivähdys verenpisaroita, mutta en ole raaskinut luopua violettina hehkuvista orvokeista. Siis jos joku tänä kesänä haluaa olla parhaimmillaan, niin ei kai minun tehtäväni voi olla rajoittaa sellaisen kasvin kasvua! (Jos totta puhutaan, on moni muukin kotoperäinen kasvi uhkeampi kuin aikoihin, mutta eihän puupäätarhuri voi ottaa kunniaa vaikkapa koivujen vehreydestä tai kuusien kauneudesta. Kyllä ne tietävät, miten täällä menestytään ilman minuakin.)

Sisääntulo_Kasvihormoni.fi-3Valkoiset begoniat eivät sen sijaan kuulu varsinaisiin kesän voittajiin: ostin ne ravintolapäivän kahvilaamme varten (vaikkapa täällä) ja toukokuun lopun kylmät ruskettivat ensimmäiset kukat lähes tyystin. Nyt ne ovat kasvattaneet uudet, puhtaat ja hennosti roosan sävyiset valkoiset kukat. Toivottavasti seuraava kylmä ei ole nurkan takana ja vie kasvien kovan uurastuksen tulosta saman tien!

Sisääntulo_Kasvihormoni.fi-6Jos ovenpielen kukat ovat kukoistaneet, samaa ei voi sanoa amppelista siinä vieressä. Olen katsonut kateellisena naapurin uhkeita amppeleita ja miettinyt, mikä meni pieleen. Mielestäni ostin keväällä hyvännäköisen riippaveenpisaran (ihan oli isokin, ihan samaa kokoa kuin naapureilla) ja siihen viereen useita valkoisia lumihiutaleita, mutta istutus alkaa saada vasta nyt runsautta. Ehkä korini on liian suuri tällaiselle istutukselle tai antamani ravinnemäärä ei ole rohkaissut kasvuun. Ainakaan istutetut maahumalat eivät ole saaneet muhkeutta samaan tapaan kuin aiempina vuosina, jolloin olen heinäkuusa solminut niiden metrisiä varsia kiepille ja leikellyt maahan yltäviä versoja pois.
Sisääntulo_Kasvihormoni.fi-7I have  chosen this year’s winner in annual’s contest: it is pansy! These small violets I got at the beginning of Spring (in April, that is) and planned on replacing them with greens later on but I have not dared to do so. Just look at the blooms, who could say to those sweethearts that no, although the weather is perfect for you, it is time to go? No, let them bloom, the pansy time is not yet over.
Sisääntulo_Kasvihormoni.fi-5

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *