Blogit
Kasvihormoni

Viikon paras päivä

kasvitori_kasvihormoni.fi-2Lauantai on viikon paras päivä, ehdottomasti! Tänään ehdin anopin houkuttelemana Jyväskylän puutarhaseuran järjestämälle taimitorille (joskin vasta sitten, kun monelta myyjältä oli parhaat taimet jo menneet), ja se, jos mikä, on parhaan päivän parhautta.

Torille en tietenkään älynnyt ottaa kameraa mukaan, ehei, sillä taimitorikokoisten rahojen löytäminen lompakkoon poltteli mieltä siihen malliin, että kaikki muu tieto kärvähti tuhkaksi. Kännykällä sain napsaistua yhden (!) kuvan, joka lopulta näkyi kotona tällaisena (anteeksi puutarhaseuralle huonosta dokumentointikyvystäni):

kasvitori_kasvihormoni.fi-1Kuvasta näyttäisi siltä, että paikalla oli kaksi myyjää, iso roskis hutihankinnoille ja muutama innokas ostaja. Oho. Parempi, että keskityn jatkossakin ostosten tekoon kuvien napsimisen sijaan – ainakin silloin, kun mieli on jossain ihan muualla kuin kuvaamisessa.

kasvitori_kasvihormoni.fi-4Kotona olin kuitenkin innoissani hankinnoistani. Taponlehdet leviävät epämiellyttävän hitaasti, joten hankin niitä oikein ison satsin. Nappasin mukaan myös pari erilaista esikkoa, joita en ole tavannut paikallisissa taimimyymälöissä.

valkovuokko_kasvihormoni.fi-1

Hankin kerrotun valkovuokon, jonka lajikenimi on ’Pink delight’. Anoppi osti myös samanlaisen ruukun ja hän soitti minulle illalla puoliksi nauraen, puoliksi itkien ja kertoi, että rusakko oli jo ehtinyt käydä syömässä hänen omansa parempiin suihin. Enpä tiennytkään, että myös puput tykkäävät valkovuokoista! Pitääköhän tälle siis virittää rusakkoverkko suojaksi?

Ja koska viikonlopun puuhiin kuuluu kasvihuoneen kevätkunnostus, hankin torilta kaksi viimeistä tomaatintainta (ja tietysti viimeiseinä jäljellä olleina myyntiartikkeleina vähän säälittävää sellaista), jotka pistän saman tien puhdistuneeseen kasvihuoneeseeni.

kasvitori_kasvihormoni.fi-5Tämä päivä on ollut kevätluksusta!

Local garden society had their plant sale today and I payed a short visit there. The photograpy was secondary (which is obvious from my one and only picture I took there) when tehre was so much plants to grab! The best day of the spring!

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *