Blogit
Kasvihormoni

Varustautuminen kesäistutuksiin alkoi

Viherkasvipistokkaat_kasvihormoni.fi-4

Mielessä kutkuttelee kovasti terassin tuleva kesä. Arvaa, kuinka usein olen pohtinut, mitä sinne laittaisi ja kuinka usein olen tämän jälkeen joutunut muistuttamaan itseäni, että minä en sitä päätä, alue kuuluu Teknisen tuen päätäntävaltaan.

Sitä vaan kysyy itseltään, että miksi, oi miksi asiat ovat päässeet muljahtamaan tuohon malliin? Eikö se olekaan nykymaailmassa nainen, jolla on sisustuksen ja puutarhuroinnin avaimet käsissään? Mistä näitä tasa-arvon vaateita oikein tulee? Vaadin paluuta aikaan, jolloin sukupuoliroolit olivat selkeät ja jossa minä sain päättää, että (viher)sisustus on naisten juttu.

Vaikka asiahan ei minulle niin oikeastaan kuulu, olen kuitenkin päättänyt, että terassille ei tule kukkia, niitä on lasien takana ihan kylliksi. Että jos Tekninen tuki haaveilit naksivasi terassiltasi neilikoita napenläpeesi treffeillemme, ajattelehan asiaa uudelleen, ei tule kauppoja. Korkeintaan saat pölyttää chilien kukintoja, ne taitavat mahtua lattian rajaan kasvamaan. Juniorit tuossa jo kyselivät, että milloin niiden siemenet pitää laittaa multiin, saat rapistella multapussia vapaasti (chilien siemenet pitää laittaa kasvamaan viimeistään nyt, mieluummin jo kuukausi sitten, joten teillä miesväellä on jo kiire).

Viherkasvipistokkaat_kasvihormoni.fi-2

Terassi on valoisa ja osin jopa paahteinen, mutta suoraa auringonvaloa sinne tulee vain etuosaan. Ehkä. Toisaalta, jos aiemmat havaintoni terassin valo-olosuhteista perustuvatkin siihen, että sen edessä oli tähän asti muuri, joka on tuonut varjoa, olen pulassa. Olen nimittäin salaa ja pikkuhiljaa ja ihan vaan ohimennen varannut terassille meillä sisäkukkina kasvatettuja viherkasveja, joita olen lisännyt, jotta niistä saa hauskan oloisen kokonaisuuden. Suorasta paahteesta nämä valintani eivät perusta.

Nyt lisäysvuorossa olivat juorut, joita olen kasvatellut useampana vuonna rungollisten kasvien ruukkujen mullan peittona. Olen ottanut niistä aina muutaman pistokkaan syksyllä vesilasiin. Siellä ne ovat kituuttaneet ja kasvaneet hujopeiksi maaliskuuhun saakka, minkä jälkeen olen naksinut ne palasiksi ja laittanut pistokkaat multiin.

Tällä arsenaalilla pitäisi saada 6-7 ruukkua täyteen. Katsotaan, miten tässä projektissa käy.

Viherkasvi_juoru_Kasvihormoni.fi
Juorusta on helppo tehdä pistokkaita. Kasvin varret ovat mureita, joten ne on helppo pistää palasiksi. Pistokkaaseen tarvitsee pari lehtiparia ja seuraavan nivelen verran vartta, nivelen kohdalta pitää poistaa siitä kasvavat lehdet. Leikatut varret voi laittaa vesilasiin, kunnes niissä on pienet juuren alut, minkä jälkeen ne laitetaan multaan kasvamaan. Toisaalta, mikäli multa ja ilma pysyy sopivan kosteina, ei vesilasivaihetta tarvita, sen kun tökkäsee pistokkaat ilmavaan multaseokseen, ne lähtevät kasvuun siinäkin. Tuon kuvan lasimaljan päälle virittelin vielä kelmun, johon tökkäsin pari reikää ilmastoinniksi: näin kosteus pysyy maljassa ja kasvu on vauhdikasta.

Our terrace is about to get green leaves to decorate it. Foilage is all that is needed since there are so many flowers in the garden.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (4)

 1. Ruusunmekko

  Mielenkiintoista nähdä, minkälaiseen kasvisisustukseen terassilla päädytte <3

  • Sini K.

   Minäkin odotan sitä: ajatuksia on – ja pistokkaita – mutta se, toimivatko ajatukset, on mielenkiintoista nähdä.

 2. Viherkasveja viimeisen päälle – Meillä Kotona -blogit

  […] kesältä kotoisin olevan kirjojuorun lisäämistapaa ja jos kiinnostuit siitä, niin ei muuta kuin tästä […]

 3. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

  […] puuhaa enteilevät jo kasvukauden alkua, sillä samaan aikaan pitää aloittaa siemenkylvöt ja pistokkaiden ottaminen talvetetuista tai varta vasten hankituista kasveista: minä ostin kuluneena vuonna viherkasveja ja […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *