Blogit
Kasvihormoni

Valopilkut hämärässä

Jouluvalot_Kasvihormoni.fi-4Viikon lumi jaksoi valaista meitä ja maisemaa, sitten se otti ja katosi. Kävi kuin keväällä, jolloin aamulla herätessä piha oli vielä valkea, kotiin saavuttaessa lumi oli jo poissa. Näin marraskuun lopussa tunnelmaa on kuitenkin toinen kuin huhtikuussa, sillä tiedäthän: valo.

Jouluvalot_Kasvihormoni.fi-1Päätin tuoda valkeuden pihaan vaikka väkisin. Niinpä viritin lauantaipäivän (sen hämärän hetken) ajan tuikkivia valoketjuja pihan pullolleen. Työtä joudutti päässä soiva joulu joulu ja niin pois päin, sekä pari mukillista glögiä, jotka pitivät paitsi emännän, myös työn viilentämät sormet lämpimänä.

Etupihalle tein havukartiot, tällaiset harvat ja hamssuiset, ja niihin runsaat valovitjat ympärille. Vielä kun olisi tiedossa paikka, josta näihin voisi hakea käpyisiä lehtikuusen oksia koristeeksi, olisin tyytyväinen. Ehkä hurautan tässä joku päivä vanhan työpaikan parkkikselle, siellä kun sai aina keräillä niitä risuja ja neulasia pois ikkunalasista. Enpä olisi uskonut, että kaipaisin moista toimea!Jouluvalot_Kasvihormoni.fi-3Me asutaan vanhalla pellolla, minkä vuoksi talojen takana on kiviröykkiöitä. Kävin lainaamassa sieltä pari sammaleista murkaletta ruukkujen painoksi, keväällä lumien sulettua pääsevät takaisin röykkiöönsä. Toivottavasti eivät ota nokkiinsa talvehtimispaikkansa muutoksesta, lupaan kyllä, että tämä on ihan vaan väliaikaista, sillä keväällä nuo ruukut tarvitaan taas tyhjiksi.Jouluvalot_Kasvihormoni.fi-5 The snow that I bragged about at the beginning of this week is gone. To brighten the scenery, I set up some Christmas lights. Not quite the same but makes me a happier person!Jouluvalot_Kasvihormoni.fi-6

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (1)

  1. Valoa kansalle joka joulua odottaa – Viherpiha-blogit

    […] Valaistut mäntykartiot Tuikkivat pajupallot […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *