Blogit
Kasvihormoni

Väärän paikan liljakimppu

Liljakimppu_kasvihormoni.fi-1Mitä tehdä, kun kukat kasvavat väärässä paikassa? Silloin ei pidä ainakaan arastella vaan toimia – ja kerätä ne vaikkapa kimppuun!

Liljakimppu_kasvihormoni.fi-10Meidän trampan kohdalla piti alkuperäisen suunnitelman mukaan olla oleskelupatio. Niinpä istutin sen viereen parhaita kukkijoita sillä ajatuksella, että niitä on sitten kiva ihailla keinussa istuskellessa ja kahvia hörppiessä.

Liljakimppu_kasvihormoni.fi-7Suunnitelma ei ole ihan toiminut, sillä tramppailijat eivät ehdi nauttimaan kauniista maisemista volttien aikana (ainakaan minä en ehdi), joten olen päättänyt toteuttaa alkuperäisen ajatukseni kauneuden ja kahvin hörpinnän välillä. Poimin väärän paikan kukat sisälle ja juon kahvini niiden vieressä. Ta-daa, ongelma ratkaistu!

Liljakimppu_kasvihormoni.fi-4Nuo yläkuvan liljat saivat ruukkuunsa kaveriksi tähtiputkia, keijunkukan lehtiä (purppuraisia), kuunliljaa (lajikkeeltaan ’Patriot’), pallerolaukkoja, valkosipulin itusilmuja, unikon siemenkotia ja helminukkajäkkärää. Asettelin ne reiättömään suojaruukkuun, jossa on sisällä pala jyrsijäverkkoa, joka kannattele kukkia niin, että ne eivät painu maljan reunoille. Liljoista nyppäsin vielä sotkevat heteet pois ja elokuun alun malja on täällä!

Liljakimppu_kasvihormoni.fi-6Nyt ei haittaa tuon tuostakin saapuvat ukkoset vaan kahvia voi hörppiä ihan rauhassa näiden kaunottarien vieressä.

Liljakimppu_kasvihormoni.fi-3

What to do when the most beautiful of the flowers grow in a wrong place? Pick them inside as cut flowers, of course! These babies were saved from behind the trampoline. Much better inside than hiding behind the big construction. 

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (4)

 1. Konnadonna

  Herkän kauniita kimppuja olet loihtinut. Sen verran on sateita pitänyt, ettei ole keinussa viitsinyt kahvitella. Mukavaa elokuun jatkoa Kasvihormonilaan!

  • Sini K.

   Kiitos Konnadonna! Meillä on keinu jäänyt tänä kesänä käytännössä käyttämättä viileyden ja sateen vuoksi. Ja minä niin tykkään kesäkeinuttelusta!

 2. Liisa

  Tuota kanaverkkovinkkiä aion ehdottomasti vielä hyödyntää! Suojaruukut sai mun silmissä ihan uuden käyttötarkoituksen tämän myötä :). Nyt aion vihdoin vaihtaa nuupahtaneet kukat maljakoissa uusiin (vastahan ne muutaman viikon ovat niissä roikkuneet..)!

  • Sini K.

   Kanaverkon voi muuten rypistää myös palloksi, litistää soikioksi ja laittaa laakeaan tarjoiluastiaan. Siihen on helppo tökkiä lehtiä ja lyhytvartisia kukkia ja taas ta-daa! Asetelma on valmis!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *