Blogit
Kasvihormoni

Uhkeat pionit valtaavat pihan

anopinpiha_pioni_Kasvihormoni.fi-7Meidän piha on vielä osittain luminen, joten vielä ei pääse nauttimaan uuden vuoden kasvusta. Tässä ehtii siis katsella viime kesää ja anopin pihaa. Anopilla on ihan mahtavat pionit ja niiden aikaan piha tarjoilee (taas kerran) parastaan. anopinpiha_pioni_Kasvihormoni.fi-1Nämä ’Sarah Bernhardtit’ sykähdyttävät aina. Anopin pitkä sisääntulotie päättyy ruokapöydän kokoiseen puskaan näitä ihanuuksia, voiko olla mahtavampaa tervetulotoivotusta?

Pari kesää sitten anoppi oli reissussa pionien kukinnan aikaan ja voi rakkaus sentään, kun sain hakea kukat meille maljakkoon. Jos ei mitään muuta syytä löydä pioneille, niin maljakkokukaksi niitä kannattaa ainakin kasvattaa!anopinpiha_pioni_Kasvihormoni.fi-3katospionicombo_kasvihormoni.fi Sitä paitsi pihassa on paljon muitakin kuin vain nuo klassisen kauniit vaaleanpunaiset, ihania kaikki tyynni!anopinpiha_pioni_Kasvihormoni.fi-6 anopinpiha_pioni_Kasvihormoni.fi-5 anopinpiha_pioni_Kasvihormoni.fi-4 anopinpiha_pioni_Kasvihormoni.fi-2

Kiinnostaako saada itsellesi pionipenkin tai lisätietoa pioneista? Kurkkaa ihmeessä tämän linkin taakse viime kesän postauksiini!

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (8)

 1. Eeviregina

  Pionit on minunkin lemppareitani! Sarah Bernhard kuoli muutama vuosi sitten, pitäisi hommata uusi. Se on kyllä kaunein pioni! Isän pihalta haen sitä kesällä maljakkoon.
  On tuo puhtaan valkoinenkin upea. Minulla on tuota tummempaa punaista ja sellaista valkoista, jossa on vähän punertavaa sisällä.

  • Sini K.

   Jes, saman puolueen leidejä ollaan! Muistan pionien nimiä tosi vähän, mutta ’Sarah Bernhardtin’ lisäksi muistan nimen tuolle punaisen täpläämälle valkoiselle: se on mitä todennäköisimmin ’Festiva maxima’. Ja tummempi punainen voisi olla ’Karl Rosenfield’, jalostajan mukaan nimetty.

 2. Jonspe

  Ah, miten ihania pioneja! Itse oon hurahtanut pioneihin muiden perennojen ohella. Onneksi äiti ja sisko ovat vielä höyrähtäneempiä tyyppejä, joten kiva harrastaa yhdessä 😀 Tilattiin tänä keväänä juurakoita ekaa kertaa EuroBulbilta Tsekeistä, odottavat vielä kellarissa istutuskelejä. Nyt vain mietinnässä, mihin sitä reilut 30kpl pioneja saisi tungettua.. Onneksi on vielä tonttia jäljellä 😀

  Pioneissa on vaan se huono puoli, että kukkivat näyttävästi, mutta melko vähän aikaa. Ja ainakin omalla pihalla pionit ovat vielä niin pieniä, että noin isot ja muhkeat kukkamäärät ovat vielä kaukainen haave.

  Mukavaa viikonloppua!

  • Sini K.

   Pioneille ehdottomasti oma penkki, kerran tilaa riittää! Kukintaakin voi pidentää, kun siinä on useampi laji rinnakkain. Ja kaveriksi muita kukkijoita (kuten vaikka sipulikukkia ja sormustinkukkia), niin yksittäiset kukat saavat koristaa kokonaisuutta oman aikansa, ilman että alue tuntuu pelkältä lehdeltä muut ajat.

   Toivottavasti saatte juurakot hyvin juurtumaan, pistähän blogiisi postauksia siitä, kuinka onnistutte.

 3. Ruusunmekko

  Kiitos ihanan hurmaavista kuvista. Pioni on jotain niin muhkeaa ja kaunista, yksi kesän kaunottarista. Postauksesi jälkeen tuntuu, etten jaksaisi odottaa enää hetkeäkään 😀

  • Sini K.

   Odotus on täällä Pohjolassa totta tosiaan pitkä! Kuin uutta pienokaista odottaisi joka vuosi.

 4. Vaihdos kohti violettia – Meillä Kotona -blogit

  […] kertaa ollaan heinäkuussa, siinä hetkessä heti pionien kukinnan jälkeen (tai loppuessa), kiihkeä violetissa tunnelmassa. Näitä kuvia katsellessani minulle […]

 5. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Meillä Kotona -blogit

  […] Pionien aikaan […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *