Blogit
Kasvihormoni

Tulppaanikuvia sadepäivän iloksi

tulppuja_kasvihormoni.fi-15Meillä tulppaanikausi sen kun vaan jatkuu. Tulppaaneja on sekä aurinkoisessa että varjoisassa osassa pihaa ja olen laittanut maahan niin aikaisia kuin myöhäisiäkin tulppaaneja. Tällaisena viileämpänä keväänä se tarkoittaa pitkää kukintaa ja loistoa moneksi viikoksi.tulppuja_kasvihormoni.fi-10Hohtavat ’van Ejk’-lajikkeen tulppaanit alkavat olla jo terälehtensä menettäneitä, tein terassin vieressä jo tilaa daalioille nostamalla sipulit pois ja istuttamalla loppukesän kukkijat paikalle.

tulppuja_kasvihormoni.fi-4Muualla en jaksa ryhtyä yhtä suureen operaatioon vaan jätän sipulit maahan: enimmäkseen ne ovat yhden kesä ilo, enkä ole huomannut, että paljon kehuttu ”nosta sipuli kukinnan jälkeen maasta, anna levätä kesän yli ja istuta syksyllä uudelleen” takaisi seuraavan kesän kukintaa sen kummemmin kuin sipuleiden maahanjättäminen.

Kun asennoituu niin, että tulppaanit ovat pääosin yhden kesän iloja, pystyy nauttimaan niiden kukintakaudesta parhaiten.

tulppuja_kasvihormoni.fi-11
Iloinen sekoitus puna- ja valkosävyisiä tulppaaneja pikkusydänreunuksen keskellä on muodostunut tämän kevään suosikikseni. Tämä kuvan keskellä oleva kerrottu nimetön valkoinen tulppaani on huiman runsas ja varjoisammassa kohtaa tuija-aidan katveessa valkoiset yksinkertaiset tulppaanit ovat vasta nupullaan. Niiden lomassa laukat nostavat päätään ja lupailevat, että pian on niiden aika loistaa.

tulppuja_kasvihormoni.fi-2Nämä kuvat ovat viime viikonlopulta, ennen meidän viimeisen saderintaman saapumista. Sade on tehnyt maalle tosi hyvää, vaikka mielläänhän sitä ottaisi jo kuumankostean kesäkelinkin lomavieraaksi.

tulppuja_kasvihormoni.fi-3

Tulpis continue blooming. The chilly weather we’ve had this spring really makes a difference in the length of the season.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (6)

 1. Puutarhamyyrä

  Kauniita kuvia puutarhasi tulppaaneiden upeasta kukinnasta. 🙂

  • Sini K.

   Kiitos Puutarhamyyrä!

 2. Ulla

  Kauniita tulppaani kuvia. Meillä on ollu tosi kuivoo vaan nyt suatiin helepotus, sato 13 milliä ensihättään ja lissee on luvassa. Nyt kuhahtaa kasvillisuus! =)

  • Sini K.

   Meilläkin on ollut tosi kuivaa, nyt helpotti! Mutta edelleen maa on kuivaa, kun kaivelee vähän syvemmältä. Ei haittaisi, vaikka tulisi toinen samanmoinen saderupeama. Kuhahdusta odotellessa!

 3. Cheri

  Mahtavaa kukintaa. Olen tullut samaan tulokseen, että jalostettujen tulppaanien sipuleiden ylöskaivuu ei maksa vaivaa. Mutta keväinen kukinta on niin suuri ilo, että sipuleita kannatta istuttaa syksyisin.

  • Sini K.

   Istuttaminen kannattaa aina – jos ei muuten, niin myyrien syysruokinnaksi 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *