Blogit
Kasvihormoni

Tukholmassa tulppaaniaikaan

tukholman_kevät_Kasvihormoni.fi-1
Käsi ylös, kuinka monen pihasta löytyy keltaisen, pinkin, valkoisen ja punaisen värin kevätyhdistelmä? Minulle se tuo mieleen Peppi pitkätossun maailman.

Tukholma on siitä ihana kevätkaupunki, että siellä kevät on ainakin kuukauden meidän leveysasteita edellä. Siis kun täältä lähtee talvisaappaissa kohti Eteläsatamaa ja sieltä laivalla kohti entistä pääkaupunkia, saa matkan aikana vaihtaa toppavuoret kipsukengiksi.tukholman_kevät_Kasvihormoni.fi-2Valitsin tämän postauksen kuvat siitä riemusta, että ne sisältävät paitsi toukokuista vehreyttä, myös tulppaaneja, jotka ovat tämän hetken lempparikasvipostausteni aiheena.

Joskus sitä kotona pohtii, voiko pihaan laittaa oransseja kukkia tai ovatko keltaiset tulppaanit liian räikeitä. Silloin kaivan esiin ulkomailta napsimani kukkakuvat esiin ja totean, että en ole sielultani suomalaisen talvimaiseman valkoiseen ihastunut puutarhuri. Kaipaan väriä ja kyllä, sitä voi laittaa ihan rohkeasti omaankin pihaan. Jos yllä oleva kukkapaljous on vähän liikaa, mallia voi hakea alla olevien kuvien rauhallisemmasta asetelmasta.

Molemmat aivan ihania.

tukholman_kevät_Kasvihormoni.fi-6 tukholman_kevät_Kasvihormoni.fi-7Näiden puistokuvien myötä olen lisännyt pihaan tummalehtisiä kasveja ja niiden sekaan väriä tuovia tulppaaninpäitä. Monella pionilla ja jaloangervolla on lehtien alkukesän väri intensiivinen: se kielii siitä, että myös myöhemmin näiltä kaunokaisilta saa odottaa väriä elämään.

tukholman_kevät_Kasvihormoni.fi-8

These tulips were found in Stockholm a couple years back. Just what I want to my life at the moment.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (2)

 1. Between

  Tukholma on kiva kaupunki, eikä vähiten siksi, että siellä tuntuu aina olevan keväisempää kuin meillä. Kävin Tukholmassa viimeksi vuosi sitten tammikuun alussa, jolloin meillä oli yli -20 asteen pakkaset. Tukholmassa vain muutama miinusaste, eikä lunta juuri missään. Aivan kuin olisi tehnyt yhdessä yössä aikamatkan kevääseen.

  Tulppaanit ovat kukkia, jotka ovat kauniita ihan kaikenlaisina väriyhdistelminä. Mitä enemmän ja värikkäämpää, sen kauniimpaa.

  • Sini K.

   Tukholmaan siirryttäessä näkyy kyllä tuo ilmaston muutos kohti meri-ilmastoa. Ero varsinkin Itä-Suomeen on suuri – ja onhan se tietysti meitä etelämmässäkin, joten sekin vaikuttaa.

   On mukavaa, että meissä on kaikenlaisten tulppaanien fanittajia!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *