Blogit
Kasvihormoni

Trooppinen Singapore yllättää puistollaan

Cloud_forrest_Singepore_Kasvihormoni.fi-1Singaporen Gardens by the bay on vierailukohde, jota ei välttämättä odota kokevansa maailman kaupan keskuksessa, jossa ostoskeskukset ja saarta ympäröivät kauppalaivat ovat kaupunkia hallitseva näky.

Kaupungissa on monia puistoja, mutta tämä elämys on puistokokemuksien huippuja sen monipuolisuudessaan. Tässä postauksessa keskityn Gardens by the bay -alueelta löytyvän lasikuvun sisällä olevaan pilvivuoreen.

gardensbythebay_kasvihormoni.fi
Gardens by the bay Singaporessa on mereen rajautuva alue, jota pääsee ihailemaan viereisen Marina Bay Sands -hotellin kattoterassilta. Kuvun sisältä näkyy puolestaan kaupungin silhuetti ja ihmisrakenteisen puiston ihmeitä.

Gardens by the bay on ihmisvoimin rakennettu puisto, jonka Singaporen bisneskaupunki tajusi haluavansa, koska muissakin isoissa kaupungeissa on mahtavia puistoalueita. Singapore on keskittynyt pitkään kaupankäyntiin ja ulkomaansukulaisteni mukaan kaupunki jätti pitkään kulttuurisen kehityksen sivuseikaksi, kunnes siihen piti yhtäkkiä tarttua samalla tarmolla kuin kaiken muunkin ympäristön kehittämiseen.

Puisto on rakennettu isolla rahalla (tietysti) ja siinä on esimerkiksi superpuiksi nimettyjä rakenteita, jotka tuottavat energian puutarhakupujen ylläpitoon. Kaikkea on mietitty ja projektin sekä ilmastonmuutoksen ympäristövaikutuksia esitellään laajasti kupujen sisällä olevissa näyttelytiloissa.

Cloud_forrest_Singepore_Kasvihormoni.fi-2Tavallisesti, kun menee lasikupolin sisällä olevaan puutarhaan, pujahtaa palaan tropiikkia, jossa voi riisua takin ja nauttia ympäristön lämmöstä. Singaporen kasvihuonepuutarhat ovat juuri päinvastainen elämys: kun ulkona on tasainen kolmenkymmenen asteen lämpö, kuvun sisällä onkin yllättäen viileää ja hieman vähemmän kosteaa. Hellettä pääsee pakenemaan hetkeksi muuallekin kuin ostoskeskukseen tai metroon.

Kävimme perheen voimin pilvipuutarhaksi (cloud forrest) nimetyssä kuvussa. Viereisessä kuvussa on kukkanäyttely, jossa on vuodenajasta riippuen esimerkiksi ruusuja ja tulppaaneja, mutta se jäi tällä vierailulla meiltä väliin, lisäsin kohteen kuitenkin seuraavan käynnin listaani. (Jos se joskus tulee.)

Cloud_forrest_Singepore_Kasvihormoni.fi-4
Vuoren huipulla on lampi, jossa olevat valot ja kasvit saavat vierailijan haukkomaan henkeään.

Cloud_forrest_Singepore_Kasvihormoni.fi-3Sumuvuoren valloitus tapahtui auringonlaskun aikaan ja oli todellinen elämys! Jos olet matkalla tähän maailmankaupan keskukseen, kehotan todellakin varaamaan yhden iltahetken kosteuden ympäröimän vuoren sekä hämärtyvän maiseman ihailuun. Tämä oli yksi suurimpia kokemuksia matkoillani!

Pivlivuorten tai sumuvuorten ilmasto on trooppisen kostea mutta korkeutensa vuoksi ehdottomasti päiväntasaajan hellettä viileämpi ympäristö. Siellä kasvaa muhkeita verenpisaroita, näyttäviä orkideoja, tuuheita lehtikasveja  sekä vehreitä puita ja vuorten ilma on helppoa hengittää ja ympäristö kaunista katsella.

Cloud_forrest_Singepore_Kasvihormoni.fi-8Cloud_forrest_Singepore_Kasvihormoni.fi-6Singaporen kuvun sisällä oleva vuori on 35 metriä korkea ja sinne kiivetään vuorta kiertävää polkurakennelmaa pitkin. Polku poikkeaa välillä vuorirakenteen sisälle, mistä pääsee kurkkimaan vesiputousten läpi ja ohi kaupunkimaisemaa. Auringon laskiessa elämys oli huikea!

Auringonlaskun aikaan alkoi myös ilman sumutus, jolloin pääsi kulkemaan sakean mutta virkistävän sumun yllä ja seassa.

Cloud_forrest_Singepore_Kasvihormoni.fi-5Myös matkan aikaan 7- ja 8-vuotiaat juniorit viihtyivät metsän keskellä sen aikaa, kun koko perhe tutustui sumuvuorten ihmeisiin, joten perheen kanssa matkustettaessa tämä kohde kannattaa laittaa mukaan vierailukohdelistalle. Kuvun vierestä löytyy kaksi lasten puistoa, jossa on tekemistä ja touhua junioreille vaikka koko päiväksi. Minä puolestaan olisin halunnut viettää lumme- ja superpuualueella koko päivän tutkien sitä, millaisia puistokoknaisuuksia Gardens by the bay -alueelle on rakennettu.

Vierailun jälkeen kävelimme puiston halki Satay by the bay -ravintola-alueelle nauttimaan illan trooppisesta tunnelmasta ja uskomattomista ruokaelämyksistä. Singaporen puistoalueella on todellakin kaikkea, mitä puutarhapäivän viettämiseen tarvitaan.

Cloud_forrest_Singepore_Kasvihormoni.fi-7

Gardens by the bay and its Cloud forrest inside a glass dome is an amazing experience definitely worth a visit if you happen to be in this part of the World!

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (2)

  1. Piparminttu

    Ooh mikä puistorakennus, vai miksi sitä tulisi kutsua.. Upea kokonaisuus.

    • Sini K.

      Puistorakennus on oikein osuva nimitys näin paremman puuttuessa. Jos sattuu kulkemaan ohi, kannattaa käydä sisälläkin, on se niin upea.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *