Blogit
Kasvihormoni

Terassin suojassa viihtyy

terassin_kukat_kasvihormoni-fi-4Viikolla on ollut ihania auringonpaisteisia päiviä. Ja lämmintäkin, mutta silti ulkona huomaa, että syksyn tullen tuppaa viluttamaan. Siksi tuunasin (siivosin) terassia kesän jäljiltä viihtyisämmäksi ja siellä on ollut leppoisaa lokoilla ja nauttia auringon säteistä.  terassin_kukat_kasvihormoni-fi-2Terassilla kesän lämpö rehahdutti juorut niin isoiksi pöheiköksi, että silmiä on ehtinyt särkeä. Oma osuutensa on myös ollut sillä, että kasvit unohtuivat viikoksi oman onnensa nojaan ja osa ehti kuivattaa lehtiään. Siivoilin unohdusten jälkiä ja ryhdistin istuuksia niin, että syysaamun kahvit tekee mieli luikahtaa juomaan terassin valoisuuteen. Aamun valo riittää vielä kuukauden verran, sen jälkeen siirrytään kirkasvalon voimaan, joten nyt pitää muistaa vielä nauttia.

Ostin valkoisia krysanteemeja laatikollisen, vähän sulovilenmäisesti halvalla kun sain. Ensin suunnittelin laittavani nämä valkoiset kaunokaiset sisääntulon koristajiksi, mutta koska olemassaolevat istutukset ovat vielä priimaa, hoksasin siirtää ne terassin oleiluun. Siellä ne ovat myös avanneet nuppunsa – joskus varjoisalla etuovella kun on käynyt niinkin, että syksyn valo ja lämpö eivät ole riittäneet krysanteemien kukintaan asti. Olen tilanteeseen enemmän kuin vain tyytyväinen!

terassin_kukat_kasvihormoni-fi-3Mietin myös pitkään, mihin saisin pihan sipulit kuivamaan. Sitten tajusin, että terassille paistaa aurinko niin, että sen lämpö helliin myös satoa, joten olen hyödyntänyt tilannetta. Ei tällä yhdellä kopallisella sipuleita ehkä ruokita perhettä jouluun saakka, mutta pitkästä aikaa olen tällaisen positiivisen säilytysongelman äärellä. Instagramissa saamieni vinkkien perusteella olen ottamassa härkää sarvista ja harkitsen vahvasti sipulipussin virkkaamsita. Jos sipulit säilyisivät siinä kuitenkin käyttökelpoisina ainakin siihen asti, että pistän viimeisenkin leikkuulaudalle ja pataan.

Ihana, mahtava ja käyttökelpoinen tuo meidän terassi!

terassin_kukat_kasvihormoni-fi-1

Terrace was quite worn looking after all the summer growth – and some forgotten watering turns. I tidied it up a bit and bought some chrysanthemum to lighten the area. The change was so big that now, it calls me to take morning cup of coffee with me and join the beauty.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (2)

  1. Piivi

    Ai että, melki olen kade! Tanakkaa taimea ja piiiitkää syksyä! On tuollainen kuisti kyllä ihana!

    • Sini K.

      Pistä Piivi oma haavelistalle. Ei sitä koskaan tiedä, mistä suunnasta joskus tuulee ja jos teillekin on mahdollisuus saada lasiseinää.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *